Zomerse pannenkoeken met aardbeien, vanille roomijs en slagroom

Zomerse pannenkoeken met aardbeien, vanille roomijs en slagroom

Deze zomerse pannenkoeken met aardbeien, vanille roomijs en slagroom smaken heerlijk op warme dagen. Erg lekker als avondeten of in een wat kleinere hoeveelheid als dessert. Verkijk je niet op de hoeveelheid want door het roomijs zijn ze erg machtig.

Deze pannenkoeken met aardbeien en roomijs zijn natuurlijk het lekkerst als je zelf het pannenkoekenbeslag maakt. Heb je daar geen zin in dan haal je gewoon een pak pannenkoekenmix uit de supermarkt. Smaken zullen deze zomerse pannenkoeken toch wel. Het recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. aardbeien
  • 125 gr. slagroom
  • vanille roomijs
  • poedersuiker

Voor het beslag:

  • 400 gr. bloem
  • 2 tl. rietsuiker
  • snufje zout
  • 900 ml. melk
  • 4 eieren
  • 10 gr. bakpoeder
  • boter om te bakken

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet de koekenpan vast op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Zelf bak ik de pannenkoeken altijd in twee koekenpannen, zo ben je het snelst klaar. Heb je maar één koekenpan dan is de bereidingstijd net iets langer. Tijdens het bakken kan je een flinke pan met een laagje kokend water op het vuur zetten. Zet hier een bord op en je houdt de pannenkoeken zo lekker warm.

Bereid het beslag door de bloem met wat zout, de suiker en het bakpoeder in een mengkom te doen. Roer even door elkaar met een garde en voeg de helft van de melk toe. Meng alles door elkaar met een handmixer of de garde tot je een glad beslag hebt. Voeg nu één voor één de eieren toe en meng nogmaals. Giet de resterende melk erbij en meng nogmaals tot een glad en dun beslag.

Haal het roomijs vast uit de vriezer zodat het een beetje zacht kan worden. Zet het vuur onder de koekenpannen middelhoog en smelt een beetje boter in iedere pan. Houdt de pan een beetje schuin zodat de boter over de hele pan wordt verdeeld. Schep in iedere pan een soeplepel beslag en draai de pan om het beslag gelijkmatig te verdelen. Wacht tot de bovenkant net is gestold en draai de pannekoek om. Bak ook de onderkant bruin en houdt de pannenkoeken warm voor zo, bak de rest van de pannenkoeken.

Als je verse slagroom gebruikt klop je deze in een schone mengkom, voeg eventueel een snufje suiker toe als je de slagroom wat zoeter wilt. Klop de slagroom zo dik als je wilt, een beetje lobbig is erg lekker maar wat steviger kan natuurlijk ook.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in twee of vier partjes. Leg een pannenkoek op een bord en verdeel er wat partjes aardbei over. Schep een paar kleine bolletjes vanille roomijs tussen de aardbeien en doe een toef slagroom in het midden. Strooi er eventueel nog een klein beetje poedersuiker over en serveer de pannenkoeken direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Zomerse pannenkoeken met aardbeien, vanille roomijs en slagroom'
Afbeelding bij 'Zomerse pannenkoeken met aardbeien, vanille roomijs en slagroom'
Afbeelding bij 'Zomerse pannenkoeken met aardbeien, vanille roomijs en slagroom'
Afbeelding bij 'Zomerse pannenkoeken met aardbeien, vanille roomijs en slagroom'
Afbeelding bij 'Zomerse pannenkoeken met aardbeien, vanille roomijs en slagroom'