Ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffelmayonaise

Ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffel­mayonaise

Laatst verraste mijn vriendin me met een flinke ribeye steak. Een heerlijk stukje vlees dat van de rib van een rund komt. Ik maakte er een superlekkere ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffelmayonaise mee. Een van de betere lunches die ik me kan bedenken.

De ribeye grilde ik kort in de grillpan met niet meer dan wat olijfolie, peper en zout. De flinterdunne plakjes die ik er van sneed smolten bijna op je tong. Wil je dit lekkere broodje ribeyesteak met truffelmayonaise zelf ook eens proberen dan vind je hieronder het heerlijke recept. Je hebt dit broodje ribeye trouwens zo op tafel staan, echt eens proberen dus.

Recept

Ingrediënten

2 personen

  • 1 flinke ribeye, min. 300 gr.
  • 2 ciabatta's, afbak
  • 50 gr. rucola
  • 4 el. mayonaise
  • truffelolie, naar smaak
  • 2 trostomaten
  • 1/2 komkommer
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Haal de ribeye ongeveer een half uur vantevoren uit de koelkast en laat deze afgedekt op kamertemperatuur komen. Verwarm je oven voor op 220 graden en bak hier de ciabatta's in ongeveer zes minuten in af.

Verwarm een grillpan op middelhoog vuur zodat deze loeiheet wordt. Dep de ribeye droog met een keukenpapiertje en strooi er aan beide kanten wat peper en zout overheen. Druppel er een beetje olijfolie over en smeer de ribeye steak er aan beide kanten mee in.

Bak de ribeye op hoog vuur in ongeveer twee minuten aan zodat de buitenkant mooi dicht is geschroeid, keer tussendoor één keer om. Zet het uit en bak de ribeye nogmaals één minuut aan beide kanten. Leg op een bordje om een beetje af te laten koelen. Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot je ze begint te ruiken, laat afkoelen op een schoteltje.

Meng in een kommetje de mayonaise en de truffelolie met een beetje peper. Snijd de ciabatta's in de lengte helemaal open en leg op ieder bord de twee helften. Verdeel wat rucola over beide helften en verdeel hier de truffelmayonaise over. Snijd de ribeyesteak met een scherp vleesmes in dunne plakjes en verdeel deze over de beide helften. Strooi hier wat grof zeezout overheen.

Snijd vervolgens de tomaten in plakjes en verwijder het vochtige deel met de zaadjes. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Verdeel de plakjes tomaat en komkommer over de broodjes en kruid met nog wat peper. Strooi er tenslotte de pijnboompitjes over en geniet van je ciabatta met ribeye, rucola en truffelmayonaise.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Ciabatta met gegrilde ribeye, rucola en truffelmayonaise'