Een heerlijk Italiaans broodje uit eigen oven

Een heerlijk Italiaans broodje uit eigen oven

Warme stokbroodjes en ciabattas, ik betrap mezelf erop dat ik die met enige regelmaat uit de oven tover. Een beetje variëren met verschillende soorten vlees, groente en kaas en smullen maar. Deze broodjes zijn zo bereid en maken van iedere lunch een klein feestje.

Vandaag deel ik graag mijn favoriete Italiaanse broodje uit eigen oven met je, deze keer op een half stokbroodje maar gebruik lekker wat je op dit moment in je keukenkastje hebt liggen. Zo gepiept maar oh wat lekker!

Recept

Ingrediënten

per persoon

  • half ovenstokbroodje
  • rode pesto
  • 1 ui
  • zongedroogde tomaatjes
  • plakjes salami
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Extra ingrediënten

  • rode paprika
  • mais
  • Italiaanse kruiden
  • Rucola of basilicum

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden en verwarm de helft van een ovenstokbroodje maar trek 2 minuten van de oventijd af.

Snijd het warme broodje over de hele lengte doormidden en besmeer beide binnenkanten met rode pesto. Snij een ui in ringen en beleg beide helften met een laagje uienringen. Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken op een stukje keukenpapier en snij in lange reepjes. Beleg beide broodjes nu met plakken salami en leg daar bovenop de reepjes zongedroogde tomaat.

Rasp wat Parmezaanse kaas (of andere kaas) over de broodjes en besprenkel met olijfolie, voeg naar smaak wat peper en zout toe en leg beide broodjes nog 2 minuten in de oven. Eventueel kan je er nog rode paprika, mais en Italiaanse kruiden bijdoen voordat je de broodjes in de oven legt.

Zodra de broodjes klaar zijn strooi je er nog wat fijngesneden basilicum of wat blaadjes rucola overheen, eventueel nog met een scheutje olijfolie. Ga er even lekker voor zitten en geniet van deze heerlijke Italiaanse broodjes uit eigen oven.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.