Heerlijke wraps met rode kool, wortel, beenham en mosterd-dillesaus

Heerlijke wraps met rode kool, wortel, beenham en mosterd-dillesaus

Om weer eens wat anders te eten tijdens de lunch heb ik laatst heerlijke lunchwraps gemaakt. Ik gebruikte gewoon kant en klare wraps waardoor dit lunchgerecht echt in een paar minuten te maken is. Maar als je het leuk vindt kan je natuurlijk eenvoudig zelf wraps maken, hier vind je een makkelijk recept.

Ik vulde deze wraps met fijngesneden rode kool, wortel, beenham en veldsla en deed daar een heerlijke zelfgemaakte mosterd-dillesaus over. We hebben echt zitten smullen van deze wraps en ze gaan dus zeker vaker gemaakt worden. Je moet ze echt eens proberen, het makkelijke recept vind je hieronder.

Je hebt maar een paar koolbladeren nodig voor deze wraps. De resterende rodekool kan je gebruiken voor deze heerlijke stamppot met rode kool.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 10 rodekool bladeren
  • 3 wortels
  • 300 gr. beenham (8 grote plakken)
  • 50 gr. veldsla
  • natuurazijn
  • snufje suiker
  • 8 el. mayonaise
  • 3 tl. fijne mosterd
  • vloeibare honing
  • 6 takjes dille
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Deze heerlijke wraps heb je echt zo bereid. Haal voorzichtig de buitenste bladeren van een rodekool en leg deze op elkaar. Snijdt hier dunne reepjes van met een scherp mes en draai je snijplank een kwartslag. Snijd de reepjes nu in kleine vierkantjes en doe ze in een mengkom.

Maak de wortels even schoon onder de kraan en maak ze droog, snijd de boven en onderkant eraf en rasp ze fijn met een grove keukenrasp. Heb je deze niet dan kan je ook dunne reepjes maken met een dunschiller of een scherp mes. Doe de fijngesneden wortel ook in de mengkom.

Giet er een klein scheutje natuurazijn en een beetje olijfolie over en voeg een klein snufje suiker toe. Strooi er nog wat versgemalen peper over en roer alles goed door elkaar. Zet even apart voor zo.

Maak nu de mosterd-dillesaus door de mayonaise, mosterd, een beetje honing en een scheutje olijfolie in een kommetje te doen. Hak de dille zo fijn mogelijk en doe deze erbij. Kruid met een beetje peper en zout en roer alles goed door elkaar tot je een mooi sausje hebt.

Leg nu een wrap klaar en doe hier een grote plak beenham op, smeer de beenham in met de mosterd-dillesaus en schep hier wat van het rodekool-wortelmengsel over. Leg er wat veldsla op en bestrooi met een klein beetje zout. Rol de wrap strak op en snij eenmaal doormidden, dit eet net wat makkelijker.

Tip: vervang de beenham eens door kipfilet en de veldsla door rucola, strooi er wat pijnboompitjes over en je hebt een heerlijke variant die net zo makkelijk is te maken.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Heerlijke wraps met rode kool, wortel, beenham en mosterd-dillesaus'
Afbeelding bij 'Heerlijke wraps met rode kool, wortel, beenham en mosterd-dillesaus'
Afbeelding bij 'Heerlijke wraps met rode kool, wortel, beenham en mosterd-dillesaus'
Afbeelding bij 'Heerlijke wraps met rode kool, wortel, beenham en mosterd-dillesaus'
Afbeelding bij 'Heerlijke wraps met rode kool, wortel, beenham en mosterd-dillesaus'
Afbeelding bij 'Heerlijke wraps met rode kool, wortel, beenham en mosterd-dillesaus'
Afbeelding bij 'Heerlijke wraps met rode kool, wortel, beenham en mosterd-dillesaus'