Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie

Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie

Ik had laatst zin in een lekker broodje bij de lunch, helaas was mijn koelkast op dat moment wat karig gevuld. Er lag nog wat salami en een stuk brie, en dat vond ik het proberen wel waard. Zo ontstond deze simpele panini met salami en brie, een soort Italië meets Frankrijk op je bord.

De brie wordt door het verwwarmen nog romiger en smaakt heerlijk in combinatie met de pittige salami. Ik heb het heel basic gehouden met alleen deze twee ingrediënten. Je kan je broodje ook eventueel insmeren met wat groene pesto en er wat verse basilicum over doen. Buon appetito, of bon appétit.

Recept

Ingrediënten

2 broodjes

  • 1 afbakstokbrood
  • salami
  • brie
  • peper en zout
  • groene pesto, optioneel
  • verse basilicum, optioneel

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 220 graden of zet de contactgrill vast aan. Snij het afbakbrood in de lengte doormidden.

Besmeer de onderste helft eventueel met wat groene pesto en beleg met de salami. Snij de brie in plakjes en verdeel deze over de salami, strooi er wat vers gemalen peper en zout over. Eventueel kan je er nog wat verse basilicum over snipperen.

Leg de bovenkant van het stokbrood er op en gril je broodje een paar minuten tot de brie voleldig is gesmolten. Snij doormidden en en klaar zijn je panini's met salami en brie, veel makkelijker kan ik het volgens mij niet maken.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie'
Afbeelding bij 'Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie'
Afbeelding bij 'Italië meets Frankrijk, een panini met salami en brie'