Panini met chorizo, tomaat, mozzarella en basilicum

Panini met chorizo, tomaat, mozzarella en basilicum

Meerdere keren per week staat bij mij de contactgrill op het aanrecht om lekkere broodjes te maken. Bijvoorbeeld deze panini met chorizo, tomaat, mozzarella en basilicum. Een lekker Italiaans broodje dat je echt zo hebt gemaakt, heerlijk voor de lunch.

Ik maakte deze panini met een ciabatta, een lekker luchtig broodje dat hier prima bij past. Maar kies gewoon wat je toevallig in huis hebt, op een stokbroodje smaakt het namelijk ook heerlijk. Zelf bereidde ik deze panini op de contactgrill maar het gaat ook heel goed in je oven. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten (2 broodjes)

  • 2 ciabatta's, afbak
  • 8 plakjes chorizo, beleg
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 trostomaat
  • 20 gr. pijnboompitjes
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

Verwarm je contactgrill vast voor zodat deze goed heet is. Gebruik je de oven verwarm deze dan voor op 220 graden en bak de broodjes vast voor zoals aangegeven op de verpakking minus drie minuten.

Snijd de broodjes in de lengte open en beleg deze met de chorizo. Snijd de tomaat in dunne plakjes en verwijder eventueel de vochtige binnenkant. Verdeel de plakjes tomaat over de chorizo.

Laat de buffelmozzarella kort uitlekken en snijd deze vervolgens in plakken, leg de plakken mozzarella op de plakjes tomaat en strooi hier wat versgemalen peper over. Rooster de pijnboompitjes eventueel kort in een droge koekenpan tot je ze begint te ruiken. Strooi over de mozzarella.

Pluk tenslotte wat blaadjes verse basilicum en verdeel deze over de broodjes. Sprenkel er nog wat olijfolie over en leg de bovenkant van de broodjes erop. Grill de broodjes ongeveer drie minuten in je contactgrill of bak ze nog drie minuten verder in je voorverwarmde oven.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Panini met chorizo, tomaat, mozzarella en basilicum

Panini met chorizo, tomaat, mozzarella en basilicum

Panini met chorizo, tomaat, mozzarella en basilicum

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens