Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus

Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus

Deze pitabroodjes met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus zijn super. Je hebt ze snel gemaakt en de smaak is echt heerlijk, ideaal als snelle avondmaaltijd of een keertje voor de lunch. En het allerlekkerst natuurlijk met zelfgemaakte knoflooksaus.

Toen wij deze pitabroodjes als avondeten namen maakte ik er nog wat frietjes uit de oven bij. Een lekkere combinatie waar je meer dan genoeg aan hebt, in plaats van frietjes kan er er trouwens ook nog een lekkere salade bij maken. Het recept voor deze lekkere broodjes vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 broodjes

  • 4 pitabroodjes
  • 2 kipfilets
  • rode paprika
  • gele paprika
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • knoflooksaus
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Ik bereidde voor deze lekkere broodjes zowel de pitabroodjes als de kipfilet op de contactgrill. Heb je deze niet dan kan je ook een grillpan gebruiken, de geroosterde paprika maak je in de oven.

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar. Verwijder de bovenkant van beide paprika's, draai de zaadlijst eruit en klop de zaadjes uit de paprika's. Snijd de rode en gele paprika vervolgens in dunne ringen en spreid deze uit over de bakplaat. Kruid de paprikaringen met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster de paprika zo'n 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze net beginnen te blakeren. Haal eruit en laat afkoelen.

Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper, zout en paprikapoeder en wrijf de kruiden goed uit. Verhit achtereenvolgens de broodjes en de kipfilet in de contactgrill of een grillpan.

Contactgrill

Verwarm je contactgrill eerst op een lage stand, als de contactgrill warm is leg je de pitabroodjes ertussen en grill je deze ongeveer vijf minuten. Haal eruit, snijd open en bewaar voor zo. Zet de contactgrill nu in de hoogste stand.

Leg de kipfilet tussen de voorverwarmde contactgrill en grill deze ongeveer zes tot acht minuten, snijd een reepje van de kipfilet om de gaarheid te controleren. Als de kipfilet goed gaar is haal je ze uit de contactgrill en snijd deze in niet al te dikke repen.

Grillpan

Gebruik je de grillpan dan verhit je deze eerst op laag vuur. Grill de broodjes tot zich strepen beginnen te vormen en draai dan om, herhaal. Grill de gekruide kipfilets tenslotte zo'n acht tot tien minuten per kant. Snijd af en toe een reepje van de kipfilets om te controleren of deze gaar is. Als de kipfilet goed gaar is haal je ze uit de grillpan en snijd deze in niet al te dikke repen.

Broodjes beleggen

Beleg de onderste helft van de pitabroodjes met blaadjes verse basilicum. Verdeel de reepjes gegrilde kip over de basilicum en leg hier een paar ringen geroosterde paprika op. Doe er tenslotte wat kant en klare of zelfgemaakte knoflooksaus overheen en een klein beetje versgemalen peper. Klap de broodjes dicht en serveer eventueel met een salade of frietjes uit de oven.

 

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met gegrilde kip, geroosterde paprika, basilicum en knoflooksaus'