Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise

Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise

Laatst maakte ik deze heerlijke tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise. Een supermakkelijk te maken lunch die echt heel erg lekker smaakt. Ik maakte deze Italiaanse tosti in een grillpan maar het kan ook met de contactgrill of in een koekenpan.

De buitenkant smeerde ik in met truffelmayonaise, hierdoor wordt de tosti extra knapperig en smaakt deze nog lekkerder. Ik koos zelf voor een jonge kaas maar ook met een wat meer belegen kaas is deze tosti het proberen waard. Het makkelijke en lekkere recept voor deze Italiaanse tosti vind je hieronder.

Tip: voor de lekkerste tosti gebruik je dikke plakken boerenbrood, het liefst wit. Koop bijvoorbeeld een ongesneden brood en snij hier zelf lekker dikke plakken van.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 sneetjes brood
  • kaas
  • 2 plakken parmaham
  • truffelmayonaise*
  • 1/2 trostomaat
  • verse basilicum
  • peper

* Truffelmayonaise is kant-en-klaar te koop of makkelijk zelf te maken: meng gewone mayonaise naar smaak met wat truffelolie en een beetje peper.

Bereidingswijze

Zet een grillpan op laag vuur en smeer één zijde van een boterham in met truffelmayonaise. Snijd de tomaat in flinterdunne plakjes, dit gaat het best met een speciaal tomatenmes. Verwijder het vochtige deel met de zaadjes en leg de plakjes tomaat klaar voor zo.

Leg nu de boterham met de gesmeerde kant op de grillpan en draai het vuur meteen middelhoog. Leg twee plakken parmaham op de tosti, leg hier wat kaas op, een paar plakjes tomaat en wat verse basilicum. Strooi er wat versgemalen peper op. Smeer nog een boterham in met truffelmayonaise en leg deze op de tosti, met de gesmeerde kant aan de bovenkant.

Wip na ongeveer twee minuten de tosti voorzichtig op om te kijken of de onderkant al goed is. Is de onderkant mooi goudbruin dan draai je de tosti om, het makkelijkst gaat dit met een vleestang. Bak ook de andere kant tot deze knapperig en goudbruin is. Snijd de tosti doormidden en serveer direct.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise

Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise

Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise

Tosti met parmaham, tomaat, basilicum en truffelmayonaise

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens