Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise

Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise

Ik ben een echte liefhebber van tosti’s en probeer dan ook met alle liefde nieuwe combinaties uit. Zo maakte ik laatst deze overheerlijke tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise. Een geweldig lekkere tosti die je zeker eens moet proberen.

Deze lekkere tosti heb je trouwens echt zo gemaakt. Het allerlekkerst is de tosti als je dikke sneden witbrood gebruikt, bijvoorbeeld het ‘rustieke brood’ van de Albert Heijn. Lekker zelf in dikke plakken snijden en dan beleggen met al dat heerlijks. Ik maakte deze tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise dit keer met de contactgrill. Maar ook in een droge grillpan (of koekenpan) kan je deze verukkelijke tosti makkelijk maken. Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept.

Een contactgrill kan je trouwens voor nog veel meer gebruiken dan alleen tosti’s. Zo kan je er bijvoorbeeld ook vlees of groenten op grillen en tal van lekkere panini’s op bereiden. Ik gebruik mijn contactgrill dan ook regelmatig, al is dat vooral voor panini’s en tosti’s. Voor gegrild vlees of groenten pak ik toch vaker de grillpan. Ben je ook een liefhebber van lekkere panini’s dan zou ik zeker eens aan een contactgrill denken, ze hoeven niet al te duur te zijn. Bij Coolblue vind je o.a. een groot assortiment contactgrills en ook vind je veel soorten contactgrills bij Bol.com. Vind je het lastig er eentje te kiezen bekijk dan gewoon eens de top 10 contactgrills. In dit artikel vind je trouwens meer informatie over de contactgrill.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 dikke sneden witbrood
  • 50 gr. rosbief, vleeswaren
  • jong belegen kaas*
  • handje rucola
  • 1/2 sjalotje
  • peper
  • truffelmayonaise
  • roomboter

* Voor nog meer variatie kan je ook een goede oude belegen kaas gebruiken of bijvoorbeeld truffelkaas. Als je de kaas raspt smelt deze nog beter maar dit is niet noodzakelijk.

Bereidingswijze

Zet je contactgrill vast aan en verwarm deze voor. Gebruik je een grillpan of koekenpan dan hoef je deze niet voor te verwarmen. Smeer twee sneden brood royaal in met truffelmayonaise en beleg één ervan met rucola. Klap de plakjes rosbief dubbel en verdeel deze over de rucola. Bestrooi met wat versgemalen peper. Pel het sjalotje en snijd in flinterdunne ringetjes, verdeel de ringetjes over de rosbief.

Beleg nu royaal met de plakjes kaas of rasp deze eerst zodat deze nog beter smelt. Zelf gebruikte ik deze keer gewoon plakjes. Leg de tweede snee brood erop met de truffelmayonaise aan de binnenkant. Smeer nu beide buitenzijdes van het brood in met roomboter of besprenkel eventueel met olijfolie. De boterhammen mogen best dik ingesmeerd worden zodat je tosti lekker goudbruin en krokant wordt.

Leg de tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise nu tussen de contactgrill en wacht tot de kaas gesmolten is en de buitenkant mooi goudbruin is. Gebruik je een grillpan dan leg je de tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise in de pan en zet dan pas het vuur hoog aan. Zodra de onderkant mooi krokant is en de kaas begint te smelten draai je de tosti om met bijvoorbeeld een vleestang. Bak nu ook de andere kant van je tosti goudbruin.

Zoek je nog meer kookinpiratie? Probeer dan ook eens een van deze recepten:

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise

Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise

Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise

Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise

Tosti met rosbief, rucola en truffelmayonaise

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens