Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise

Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise

Een tijdje geleden vroeg mijn vriendin me een lekkere lunch klaar te maken voor haar vriendinnen. Ik koos voor deze heerlijke wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise. Ze zijn erg makkelijk te maken, zo klaar en ook nog eens superlekker.

Deze keer had ik een potje truffelmayonaise gekocht maar meestal maak ik deze zelf. Met een potje mayonaise, een flesje truffelolie en wat versgemalen peper ben je al klaar. De wraps waren trouwens binnen no time op, zelf kon ik er nog net een halve proeven. Zelf eens maken? Hieronder vind je het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten (8 stuks)

  • 8 wraps
  • 8 plakken parmaham
  • 2 potjes gegrilde rode paprika
  • 75 gr. veldsla
  • 35 gr. pijnboompitten
  • 8 el. truffelmayonaise*
  • peper
  • grof zeezout

* Zelf maken? Doe 8 el. mayonaise in een kommetje en voeg naar smaak truffelolie en wat versgemalen zwarte peper toe. Even roeren en klaar ben je.

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitjes kort in een hete droge koekenpan. Hussel ze af en toe even door elkaar zodat ze niet aanbranden. Zodra de pijnboompitjes beginnen te verkleuren en je ze begint te ruiken stort je ze op een bord. Laat kort afkoelen en bewaar voor zo.

Laat ook de gegrilde rode paprika even uitlekken en snijd deze daarna in kleine reepjes. Leg een wrap op een bord en bestrijk deze met een eetlepel truffelmayonaise. Verdeel er wat veldsla over en leg hier een plak parmaham op. Strooi er wat van de gegrilde rode paprika overheen en doe er wat geroosterde pijnboompitjes op.

Eventueel kan je de wraps nog een beetje kruiden met wat versgemalen peper en grof zeezout. Rol de wraps strak op en snijd ze schuin doormidden. Herhaal voor de overige wraps en je wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise zijn klaar.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise

Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise

Wraps met parmaham, gegrilde paprika, veldsla en truffelmayonaise

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens