Zelfgemaakte wraps met kip en frisse groente

Zelfgemaakte wraps met kip en frisse groente

Met wraps kan je alle kanten op, daarom staan ze bij ons thuis regelmatig op het menu. Omdat het zoonlief aan een pannenkoek doet denken vindt hij het automatisch lekker, een win-win situatie dus omdat hij op die manier probleemloos lekker veel groente eet.

Je kan wraps in een pakje kopen, lekker snel en makkelijk. Maar als je weet hoe makkelijk je zelf wraps kan maken dan laat je die pakjes voortaan links liggen. Helemaal als je in één keer een flinke stapel maakt en een voorraadje in de vriezer legt. En heb je echt geen zin in geknoei met meel dan haal je toch gewoon een pakje bij de toko of supermarkt, niet moeilijk over doen!

Wil je toch zelf met meel aan de slag (leuk!!!) dan vind je hieronder een receptje voor volkorenwraps. Als je wilt kan je natuurlijk ook gewoon bloem, speltmeel of ander meel gebruiken. Aan de slag dan maar.

Recept

Ingrediënten

6 wraps

  • 200 gr. volkorenmeel
  • 125 ml. lauw water
  • zout
  • olijfolie

Ingrediënten vulling (voor ca. 6 stuks)

  • 2 kipfilets (ca. 300 gr.)
  • 4 tomaten
  • kropje ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • mayonaise, pesto of kruidenkaas (niet én!)
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Heb je de wraps uit een pakje dan kan je meteen doorgaan naar het kopje 'vulling', ga je zelf lekker stoeien met meel en water lees dan rustig verder.

Doe het volkorenmeel met het water en een klein snufje zout in een kom. Voeg één of twee eetlepels olijfolie toe en kneed het geheel zo'n 5 minuten, eerst met een grote lepel en daarna gewoon met je handen. Wil je wat hardere wraps gebruik dan één eetlepel olijfolie, wil je wat zachtere gebruik dan wat meer olijfolie.

Als je een mooie bal deeg hebt laat je dit nu in de beslagkom liggen, leg er een vochtige theedoek overheen en laat het deeg een half uurtje rusten. Zodra het deeg klaar is om te gebruiken verdeel je het in zes even grote bolletjes die je plat slaat en uitrolt met een deegroller. Strooi wat bloem op je aanrecht én een klein beetje op het deeg zodat het niet teveel plakt.

Heb je zes mooie ronde platte wraps dan bak je ze ieder in een hete koekenpan, elk ca. één minuut per kant. Je hoeft geen olie of boter in de koekenpan te gebruiken. Leg ze even apart en laat afkoelen.

De vulling

Verwarm wat boter of olijfolie in een pan en bak de kipfilets met wat peper en zout gaar. Laat afkoelen en snijd de kipfilet in lekker dikke plakken, snijd de tomaat en komkommer in dunne plakjes. Smeer de wraps nu in met mayonaise, pesto of kruidenkaas. Gewoon kiezen wat jij het lekkerst vindt, het kan alledrie prima zolang je ze maar niet tegelijk gebruikt.

Beleg de besmeerde wraps met wat blaadjes ijsbergsla, leg hierop de plakken kipfilet en daarop de plakjes tomaat en komkommer. Bestrooi eventueel met wat peper en zout of doe er wat chilisaus op en rol de wraps daarna op. Deze wraps zijn echt heerlijk voor de lunch, mocht je er wat over houden dan kan je deze prima tot morgen bewaren in de koelkast. Of snijd ze in kleine stukjes en serveer bij de borrel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Zelfgemaakte wraps met kip en frisse groente'