Een snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing

Een snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing

Pastasalades doen het altijd goed op mijn site, en dat is natuurlijk niet voor niets zo. Je hebt een pastasalade meestal lekker snel gemaakt en ze smaken ook nog eens geweldig. Binnen niet al teveel tijd heb je dus een lekkere maaltijd op tafel staan. Zo ook deze snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing.

De meeste tijd zit hem meestal in het koken van de pasta. In de tussentijd heb je dan alle rust om de rest van de ingrediënten te snijden en klaar te zetten. Zodra de pasta klaar is spoel je deze even onder koud water en kan je het mengen met de rest. Vaak maak ik pastasalades met een simpele dressing van olijfolie en kruiden, deze keer maakte ik een heerlijk frisse yoghurtdressing.

Je kan alle soorten pasta gebruiken natuurlijk, zelf vind ik de wat dikkere pastasoorten het lekkerst bij een koude salade. Ik kook de pasta altijd al dente waardoor deze nog een beetje stevig is. Als er geen al dente tijd wordt aangegeven op de verpakking kook ik de pasta meestal een paar minuten korter. Gewoon even proeven uit de pan en je weet zeker dat deze goed is.

Het recept voor deze pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing vind je hieronder. En als je geen liefhebber bent van yoghurt gebruik je gewoon wat goede olijfolie, gedroogde Italiaanse kruiden en een beetje peper en zout. Net zo lekker en net zo snel klaar.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. pasta (bv. fusilli)
  • 100 gr. veldsla
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotjes
  • 125 gr. cherrytomaten
  • 150 gr. tonijn uit blik (in olie of water)
  • 1 bol buffelmozzarella
  • groene olijven naar smaak
  • peper en zout

Voor de dressing

  • 3 el. yoghurt
  • 3 el. mayonaise
  • 5 takjes dille
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje vloeibare honing
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een pan ruim kokend water op en bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Voor een wat stevigere bite kook je de pasta al dente, beetgaar. Staat de al dente tijd niet aangegeven dan kook je de pasta een paar minuten korter dan de aangegeven bereidingstijd.

Terwijl de pasta kookt snij je de komkommer in blokjes en de rode paprika in reepjes. Halveer de cherrytomaten en eventueel de groene olijven. Snij de bol buffelmozzarella in plakken en scheur deze daarna in kleinere stukjes. Pel tenslotte de sjalotjes en snipper deze fijn.

Spoel de pasta af onder koud water tot deze volledig is afgekoeld en niet meer doorgaart, laat daarna uitlekken in een vergiet. Meng de uitgelekte pasta in een mengkom of slakom met de gesneden ingrediënten. Giet het vocht uit het blokje tonijn en trek de tonijn uit elkaar met twee vorken, voeg toe aan de pastasalade en meng nogmaals door elkaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Bereid de dressing door de yoghurt en mayonaise in een bakje te doen. Snij de dille goed fijn en doe deze erbij. Pers de teentjes knoflook erboven uit en voeg een scheutje vloeibare honing toe. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.

Serveer de pastasalade en de dressing apart zodat iedereen deze naar smaak over de salade kan doen. Doe er eventueel wat warm stokbrood of een ciabatta bij en een kommetje olijfolie met peper en zout om in te dopen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing'
Afbeelding bij 'Een snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing'
Afbeelding bij 'Een snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing'
Afbeelding bij 'Een snelle pastasalade met tonijn, veldsla en yoghurtdressing'