Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei

Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei

Soms maak je een gerecht en kan je niet stoppen met tussendoor proeven. Deze heerlijke noedelsoep met ‘geplukte kip’ en ei en Oosterse groenten is daar een voorbeeld van. Ik kan me niet herinneren dat ik zo vaak hapjes en lepeltjes proefde tijdens het koken, als je deze soep maakt snap je vanzelf wel waarom.

De kip en groenten kook je in de bouillon die je uiteindelijk ook serveert, hierdoor worden alle smaken en geuren opgenomen in de bouillon. Het resultaat is een heerlijk kruidig soepje dat een compleet hoofdgerecht in een kommetje is. Natuurlijk kan je ingrediënten toevoegen of weglaten en er je eigen draai aan geven. Ik maakte hem deze keer volgens het volgende recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 1/2 l. water
  • 1 kippenbouillonblokje (voor 1 l.)
  • 1 groentebouillonblokje (voor 1/2 l.)
  • 250 gr. noedels
  • 1 paksoi
  • 100 gr. peultjes
  • 100 gr. shiitakes
  • 2 kipfilets (ca. 250 gr.)
  • 2 eieren
  • 30 ml. sojasaus + wat extra
  • scheutje gembersiroop
  • 1 el. sesamzaad
  • sesamolie
  • 1 rood pepertje
  • handje koriander

Bereidingswijze

Zet een ruime pan op en breng anderhalve liter water aan de kook. Voeg hier beide bouillonblokjes, de sojasaus en een scheutje gembersiroop aan toe en wacht tot de blokjes volledig zijn opgelost. Kook intussen de eieren tot deze hardgekookt zijn, pel ze en snijd in stukjes. Zet apart voor zo.

Voeg de kipfilets nu toe aan de bouillon en laat deze zo'n 14 minuten koken, zet het vuur uit en laat nog 10 minuten staan. Haal de kipfilets uit de pan en pluk deze met twee vorken uit elkaar tot kleine draderige plukjes, zet even apart voor zo. Breng de bouillon intussen weer aan de kook.

Halveer de peultjes in de lengte en snijd de paksoi in kleine stukjes, zowel de witte steel als het groene blad. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van het pepertje en snijd deze in flinterdunne ringetjes. Hak een handje koriander fijn en houi apart voor zo.

Snijd de shiitake in dunne plakjes en zet een hapjespan op het vuur, verhit hier een klein scheutje sesamolie in en bak de shiitake samen met het sesamzaad en een scheutje sojasaus mooi bruin. Doe het vuur uit en hou even apart voor zo.

Kook de gesneden paksoi en de peultjes een paar minuten in de bouillon en schep er weer uit met een schuimspaan, hou apart voor zo. Kook nu de noedels 2 minuten in de bouillon en haal er weer uit, dit gaat het makkelijkst met een vleestang.

Doe de noedels samen met wat van de geplukte kip en de gebakken shiitake in een kommetje. Schep hier wat van de gekookte groente over en strooi er wat ringetjes rode peper en fijn gehakte koriander overheen. Schep de bouillon erbij tot alles net onder staat, leg er wat stukjes hardgekookt ei op en klaar is je noedelsoep.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei

Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei

Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei

Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei

Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei

Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens