Een romige gele courgette en pompoensoep

Een romige gele courgette en pompoensoep

Toen ik op vakantie was in Zeeuws-Vlaanderen hebben we heel wat gefietst. Volop genieten van het prachtige landschap en het lekkere weer. Onderweg kwamen we voorbij een boerderij waar wat kratjes met groente stonden die te koop waren. Hierin o.a. gele courgette, boerenkomkommers en (naar wat later bleek) pattisons.

Van de gele courgettes en de pompoen maakte ik in ons vakantiehuisje een heerlijk romige gele courgette en pompoensoep. De soep is echt makkelijk te maken en smaakte simpelweg heerlijk. Het makkelijke recept vind je hieronder, en ik weet zeker dat die ook met gewone courgettes en een andere pompoen prima zal smaken.

Gele courgettes kan je trouwens gewoon bij een wat beter gesorteerde supermarkt of groenteboer kopen. Ze hebben dezelfde smaak als de groene variant, ze zien er alleen net wat anders uit.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 2 (gele) courgettes
  • 1 pattison (of 1 kleine pompoen)
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 125 gr. slagroom
  • 1 l. groentebouillon
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid alvast een liter groentebouillon en hou deze warm voor zo. Ik maakte de groentebouillon met bouillonblokjes van Zonnatura, deze vind ik zelf erg lekker.

Maak de gele courgettes schoon onder de kraan en snijd de kop en kont eraf. Snij de courgettes in plakjes, daarna in reepjes en daarna in blokjes. Of kijk hier hoe je nog sneller een courgette in blokjes snijdt. Bewaar de blokjes voor zo.

Snij de pattison of de pompoen in kwarten en verwijder eventueel de pitten. Snij gewoon met schil en al en hou de blokjes apart voor zo.

Pel de ui en snijd deze in kwarten en daarna in plakjes. Pel de teentjes knoflook en hak goed fijn. Verhit een flinke pan op laag vuur en verwarm hier een scheut olijfolie in. Fruit de ui en knoflook en voeg daarna de blokjes gele courgette en pattison toe. Breng op smaak met wat peper en zout en bak een paar minuten mee.

Voeg de groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat alles zo'n 20 minuten pruttelen op laag vuur. Giet alles over in een blender en pureer tot een fijne soep, of pureer met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en eventueel nog wat extra peper en zout.

Serveer de soep met een paar sneetjes brood. De volgende dag is deze gele courgette en pompoensoep trouwens nog lekkerder, een dagje van tevoren maken kan dus zeker geen kwaad.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een romige gele courgette en pompoensoep'
Afbeelding bij 'Een romige gele courgette en pompoensoep'
Afbeelding bij 'Een romige gele courgette en pompoensoep'
Afbeelding bij 'Een romige gele courgette en pompoensoep'