Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm

Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm

Een lekkere wortelsoep gaat er bij ons altijd wel in, vooral omdat onze lieve zoon dit soepje ook heel erg lekker vindt. Ik had al eerder een recept voor wortelsoep op Kookidee.nl gezet maar deze variant smaakt totaal anders en is net zo lekker. Zeker eens het proberen waard, vooral omdat deze soep erg makkelijk te maken is.

Deze romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm is lekker zoetig van smaak en is zo gevuld dat het eigenlijk een complete maaltijdsoep is. Als je er wat kleinere porties van serveert is het bovendien een heerlijk voorgerechtje voor een gezellig diner. Misschien een idee voor kerst, je kan hem namelijk prima van tevoren bereiden.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 500 gr. winterpenen
  • 500 gr. wortels
  • 1 l. groentebouillon
  • 1 gele paprika
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • verse gember (ca. 1/2 duim)
  • 150 ml. slagroom
  • 1 takje tijm
  • peper en zout
  • klontje boter

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet alvast een grote soeppan op het vuur zodat deze goed warm wordt. Bereid ook vast een liter groentebouillon in een andere pan en zorg dat deze klaar staat voor zo. Spoel de wortels en winterpenen af onder de kraan en snijd in stukjes, zet even apart.

Pel de ui en snipper deze in lekker kleine stukjes. Pel de teentjes knoflook en snijdt ook deze zo fijn mogelijk. Snijd de paprika in kleine stukken en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Rasp de gember met een fijne rasp, je hebt ongeveer een halve duim nodig maar je kan naar smaak meer of minder gebruiken.

Verhit een klontje boter in de grote soeppan en bak hier heel kort de geraspte gember en stukjes knoflook in aan, voeg na een halve minuut de gesnipperde ui toe en fruit deze tot de ui glazig wordt. Voeg tenslotte de wortels, winterpeen en paprika toe en bak deze nog een paar minuten aan.

Giet de hete groentebouillon in de soeppan en leg het takje tijm bovenop, breng de soep aan de kook en laat alles zo'n 20 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Haal na 20 minuten het takje tijm uit de soep, waarschijnlijk heb je een leeg takje en zitten de blaadjes tijm door de soep.

Giet alles in een blender en pureer de soep totdat deze romig en vloeibaar is, de soep blijft lekker dik. Giet de soep weer terug in de pan zodra alle ingrediënten zijn gepureerd. Heb je geen blender dan pureer je de soep gewoon in de pan met een staafmixer, net zo lang doorgaan tot alle ingrediënten gepureerd zijn.

Voeg tenslotte de slagroom toe, breng op smaak met vers gemalen peper en zout en roer alles goed door elkaar tot je een heerlijke romige wortelsoep hebt. De soep is nu klaar om te serveren. Bereid je de soep eerder dan kan je deze gewoon op een laag vuurtje opwarmen tot de soep begint te borrelen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm'
Afbeelding bij 'Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm'
Afbeelding bij 'Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm'
Afbeelding bij 'Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm'
Afbeelding bij 'Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm'
Afbeelding bij 'Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm'