
3 x gevulde portobello’s
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 portobello's
- 100 gr. rundergehakt
- 1/2 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 2 handjes verse bladspinazie
- knoflook
- zongedroogde tomaatjes
- Parmezaanse kaas
- mozzarella
- kruidenboter
- olijfolie
- verse bieslook
- verse basilicum
- peper en zout
Bereidingswijze
Gevulde portobello met courgette en paprika
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Pers de knoflook fijn en roer deze door de gesneden paprika en courgette. Besprenkel de portobello's met olijfolie en vul met het groentemengsel. Strooi er wat peper en zout over en rasp er vervolgens Parmezaanse kaas overheen. Doe de portobello's in een ovenschaal en doe 15 minuten in de oven. Voor het opdienen sprenkel je er nog een beetje olijfolie over.
Gevulde portobello met spinazie, tomaatjes en gele paprika
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken op een keukenpapiertje en snijd in smalle reepjes. Snijd de paprika in kleine blokjes (ongeveer een halve centimeter groot). Snijd of pers de knoflook en meng met de paprika en tomaatjes. De spinazie kort roerbakken zodat deze slinkt.
Hierna de portobello's besprenkelen met olijfolie en vullen met een laagje spinazie. Daarbovenop doe je het groentemengsel. Bovenop weer een laagje spinazie en afdekken met een plakje mozzarella. Tot slot nog even bestrooien met wat zout en peper en fijngesneden basilicum. Nu kunnen de portobello's 15 minuten in de voorverwarmde oven in een ovenschaal. Vlak voor het opdienen besprenkel je ze nog met wat olijfolie.
Gevulde portobello met gehakt en rode ui
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui, bieslook en knoflook fijn en meng dit met het gehakt. Besprenkel de portobello met olijfolie en vul daarna met het gehaktmengsel. Bestrooi alles met wat zout en peper. Nu kunnen de portobello's 15 minuten in de voorverwarmde oven in een ovenschaal. Haal er uit en leg op iedere portobello een klontje kruidenboter. Zet nog vijf minuten terug in de oven.