
Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. krieltjes
- 1 courgette
- 250 gr. kastanjechampignons
- 200 gr. bospeen
- 100 gr. groene aspergetips
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- rozemarijn
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet vast een bakplaat klaar, bakpapier is niet nodig. Breng in een pan een laag water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook deze 10 minuten. Giet ze daarna af en laat ze van het vuur af droog stomen. In de tussentijd snijd je de overige ingrediënten.
Snijd alle groenten
Pel de rode ui en snijd deze in partjes. Snijd de bovenkant van de gele paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. De paprika snijd je vervolgens in kleine reepjes. Boen de bospeen schoon en snijd deze in kleine stukjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in kleine blokjes. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
Bedek de bakplaat
Verdeel de voorgekookte krieltjes over de bakplaat. Hierna strooi je de rest van de groenten erover. Tot slot verdeel je de groene aspergetips over de bakplaat. Sprenkel er ruim olijfolie over en kruid met peper, zout en rozemarijn. Hussel goed door elkaar en schuif de bakplaat in de oven. Bak alles in 20 minuten gaar.
Recepten in je mail





Voedingswaarden per persoon
- Energie 216 kcal.
- Vetten 5 gr.
- Waarvan verzadigd 1 gr.
- Koolhydraten 31 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 6 gr.
- Zout 0.7 gr.
- Natrium 280 mg.