
Pastasalade met witlof, komkommer, tomaat, paprika en gebakken spekjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 150 gr. farfalle
- 125 gr. spekreepjes
- 125 gr. cherrytomaatjes
- 2 stronkjes witlof
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1/2 komkommer
- 1 appel
- 100 gr. slamelange
- 35 gr. pijnboompitjes
- 40 gr. croutons*
- 60 ml. olijfolie
- 1 tl. balsamicoazijn
- snufje suiker
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
Zelf croutons maken? Gebruik dit recept en snijd vervolgens in blokjes in plaats van reepjes.
Bereidingswijze
Deze lekkere pastasalade heb je zo gemaakt. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Verwarm intussen vast een koekenpan op laag vuur. Kook de farfalle (of andere pasta) zoals aangegeven op de verpakking. Bak de spekreepjes krokant in de droge koekenpan. Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd alle groenten
Snijd intussen de rest van de ingrediënten. Verwijder de kern van de witlof en haal de buitenste blaadjes eraf. Snijd de stronkjes in de lengte in vieren en daarna in partjes. Snijd de bovenkant van beide paprika's en verwijder de bovenkant. Haal de zaadjes en zaadlijsten eruit en snijd de paprika's in stukjes.
Halveer de cherrytomaatjes met een scherp mes, bijvoorbeeld een tomatenmes. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en daarna in stukjes. Tot slot snijd je de appel met schil en al in kleine blokjes. Doe alles in een grote slakom en schep door elkaar.
Maak de pastasalade af
Maak een dressing met de olijfolie en balsamicoazijn. Voeg een snufje suiker toe. Breng verder op smaak met flink wat Italiaanse kruiden, peper en zout. Doe de gebakken spekreepjes in de slakom. Voeg hier de uitgelekte pasta aan toe en schep alles door elkaar met de dressing. Doe er als laatste de pijnboompitjes en croutons bij.
Serveren
Verdeel de slamelange over de borden. Sprenkel er wat olijfolie over. Vervolgens verdeel je er de pastasalade over. Eventueel kan je er nog wat Parmezaanse kaas over raspen.
Recepten in je mail


