Kip sesam met sperziebonen, shiitakes, taugé en mie
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. mie
- 300 gr. kipdijfilet
- 600 gr. sperziebonen
- 200 gr. shiitakes
- 125 gr. taugé
- 4 el. oestersaus
- 2 el. sojasaus
- sesamzaad
- peper en zout
- wokolie
Bereidingswijze
Verwarm een wokpan of grote hapjespan op laag vuur en zorg dat deze goed heet wordt. Breng ook in een grote pan een flinke hoeveelheid water aan de kook. Zet tot slot een wat kleinere pan met een laagje water op het vuur en breng ook aan de kook. Maak als eerste de sperziebonen schoon en breek of snijd in gelijke stukjes. Kook de sperziebonen zes minuten en stort in een vergiet. Spoel na met koud water tot de sperziebonen zijn afgekoeld. Laat ze vervolgens in het vergiet uitlekken.
Roerbakken
Snijd in de tussentijd de kippendijfilets met een scherp vleesmes in gelijke stukjes. Zelf gebruik ik altijd verschillende snijplanken voor de kip en de rest van de ingrediënten. Verhit een scheutje wokolie in de wok of koekenpan en bak de stukjes kip kort aan. Voeg de oestersaus en sojasaus toe en schep alles om op hoog vuur. Strooi er naar smaak sesamzaad over. Snijd tussendoor de shiitakes in plakjes. Doe deze bij de stukjes kip en roerbak mee tot de shiitakes mooi beginnen te kleuren en slinken.
Bereid ook alvast de mie zoals aangegeven op de verpakking. Doe intussen de uitgelekte sperziebonen bij de kip en schep om op hoog vuur. Als de sperziebonen goed zijn opgewarmd doe je er de taugé bij en roerbak je deze nog kort mee. Kruid alles met nog wat peper en zout. Giet intussen de mie af en laat kort uitlekken in het vergiet.
Serveren
Verdeel de mie over de borden en schep hier de kip sesam, sperziebonen, shiitakes en taugé over. In plaats van mie zou je eventueel ook rijst kunnen gebruiken. Breng als je dat wilt nog wat meer op smaak met een scheutje ketjap en wat gebakken uitjes.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 353 kcal.
- Vetten 15 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 25 gr.
- Waarvan suikers 6 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 24 gr.
- Zout 3.1 gr.
- Natrium 1240 mg.