Aardappel ovenschotel met courgette, spekjes en oude kaas

Aardappel ovenschotel met courgette, spekjes en oude kaas

Voor deze aardappel ovenschotel met courgette, spekjes en oude kaas heb je niet veel nodig. Bovendien is de ovenschotel niet alleen heel makkelijk te maken maar ook nog eens zo klaar. Je hoeft alleen de aardappels even voor te koken en tegelijk de spekjes te bakken. In de tussentijd snijd je de courgette en maak je een mengsel met yoghurt en ei. Hierdoor wordt de aardappel ovenschotel heerlijk romig van smaak.

Nadat je alles in een ovenschaal door elkaar hebt gehusseld hoef je het alleen nog maar te bakken in de oven. Je bent er niet veel tijd aan kwijt en het resultaat is een heerlijke ovenschotel vol smaak. Eventueel kan je alles van tevoren voorbereiden en bewaar je dit in de koelkast. Zo hoef je de ovenschaal ‘s avonds alleen nog maar in de oven te schuiven.

Krijg je ook zin in deze lekkere aardappel ovenschotel met courgette, spekjes en oude kaas? Dan vind je het makkelijke recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere ovenschotels om eens te proberen. Kijk hier als je op zoek bent naar een mooie ovenschaal om de lekkerste schotels te bereiden.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappels
  • 250 gr. spekreepjes
  • 2 flinke courgettes
  • 250 gr. volle yoghurt
  • 2 eieren
  • 200 gr. oude kaas, geraspt
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een ovenschaal klaar die je invet met wat boter. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes. Breng in een pan een laagje water aan de kook. Kook de aardappels ongeveer 12 minuten. In de tussentijd bak je in een hapjespan of koekenpan de spekreepjes tot ze goudbruin zijn. Giet de aardappels af en laat even droog stomen van het vuur af.

Bereid de aardappel ovenschotel

Doe de aardappels nu in de ingevette ovenschaal. Snijd de courgette in blokjes en doe ook in de ovenschaal. Stort er tot slot de gebakken spekjes bij en giet het bakvet erover. Doe de yoghurt in een mengkom en breek hier twee eieren boven. Doe er ongeveer een derde van de geraspte kaas bij. Kruid met wat peper en zout en roer met een garde door elkaar.

Giet het mengsel over de aardappels, courgette en spekjes. Schep om met een lepel tot alles goed is gemengd. Strooi er nog wat versgemalen peper over en bedek met de resterende oude kaas. Schuif de aardappel ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20 minuten. Als de kaas mooi goudbruin is haal je de ovenschotel uit de oven. Laat kort afkoelen en verdeel over de borden.

Aardappel ovenschotel over?

Houd je nog wat van de aardappel ovenschotel met courgette, spekjes en oude kaas over? Dek deze dan af met wat aluminiumfolie en bewaar in de koelkast. Deze kan je de volgende dag opwarmen in de oven, zet deze dan op 180 graden en verhit de ovenschaal mét het aluminiumfolie zo'n 25 tot 30 minuten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met courgette, spekjes en oude kaas'
Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met courgette, spekjes en oude kaas'
Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met courgette, spekjes en oude kaas'
Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met courgette, spekjes en oude kaas'
Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met courgette, spekjes en oude kaas'
Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met courgette, spekjes en oude kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 641 kcal.
  • Vetten 34 gr.
  • Waarvan verzadigd 17 gr.
  • Koolhydraten 44 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 33 gr.
  • Zout 2.9 gr.
  • Natrium 1160 mg.