
Naanbrood pizza met champignons, gedroogde ham, mozzarella en rucola
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 naanbroden, afbak*
- ca. 200 gr. pizzasaus/tomatensaus
- 100 gr. prosciutto crudo
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 125 gr. champignons
- 2 bollen (buffel)mozzarella
- 80 gr. rucola
- pijnboompitjes
- peper
- oregano
- olijfolie
* Ca. 125 gr. per stuk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je een pizzasteen gebruikt leg je deze er eerst in. Als de oven aan het voorverwarmen is snijd je de ingrediënten voor de naanbrood pizza. Laat de bollen mozzarella vast uitlekken in een vergiet.
Snijd de groenten
Pel de rode ui en snijd deze met een koksmes in dunne ringen. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hierna snijd je de paprika in halve ringen. Als je verse champignons gebruikt borstel je deze eerst schoon. Daarna snijd je ze in plakjes, zelf koos ik voor voorgesneden champignons omdat je maar 125 gram nodig hebt.
Beleg de naanbroodpizza
Leg de naanbroden op je werkblad en bedek met de pizzasaus. Schep twee tot drie eetlepels op een brood en smeer het uit tot net voor de rand. Verdeel hier de plakjes champignons en de rode ui over. Trek de plakjes gedroogde ham wat uit elkaar en verdeel over de naanbroden. Leg hier de halve ringen paprika over. Pluk stukjes van de mozzarella en verdeel deze over de naanbrood pizza's. Strooi hier nog wat peper en oregano over en schuif de pizza's in de oven.
Bak ze zo'n vijf minuten tot de mozzarella mooi is gesmolten. Haal de pizza's uit de oven en verdeel er wat rucola over. Strooi er nog wat pijnboompitjes op en besprenkel met wat olijfolie. Serveer de naanbroodpizza's direct. Passen er geen vier pizza's tegelijk in je oven? Bak ze dan per twee, snijd ze doormidden en seveer. In de tussentijd bereid je de andere twee naanbrood pizza's.
Recepten in je mail





Voedingswaarden per persoon
- Energie 520 kcal.
- Vetten 29 gr.
- Waarvan verzadigd 10 gr.
- Koolhydraten 34 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 27 gr.
- Zout 3.0 gr.
- Natrium 1200 mg.