
Panini met chorizo, tomaat, mozzarella en basilicum
Recept
Ingrediënten
2 broodjes
- 2 ciabatta's, afbak
- 8 plakjes chorizo, beleg
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 trostomaat
- 20 gr. pijnboompitjes
- verse basilicum
- olijfolie
- peper
Bereidingswijze
Verwarm je contactgrill vast voor zodat deze goed heet is. Gebruik je de oven verwarm deze dan voor op 220 graden en bak de broodjes vast voor zoals aangegeven op de verpakking minus drie minuten.
Snijd de broodjes in de lengte open en beleg deze met de chorizo. Snijd de tomaat in dunne plakjes en verwijder eventueel de vochtige binnenkant. Verdeel de plakjes tomaat over de chorizo.
Laat de buffelmozzarella kort uitlekken en snijd deze vervolgens in plakken, leg de plakken mozzarella op de plakjes tomaat en strooi hier wat versgemalen peper over. Rooster de pijnboompitjes eventueel kort in een droge koekenpan tot je ze begint te ruiken. Strooi over de mozzarella.
Pluk tenslotte wat blaadjes verse basilicum en verdeel deze over de broodjes. Sprenkel er nog wat olijfolie over en leg de bovenkant van de broodjes erop. Grill de broodjes ongeveer drie minuten in je contactgrill of bak ze nog drie minuten verder in je voorverwarmde oven.
Recepten in je mail


