Gegrilde boterham met carpaccio, basilicum en truffelmayonaise
Recept
Ingrediënten
2 personen
- 4 boterhammen
- 200 gr. rundercarpaccio
- 35 gr. pijnboompitjes
- grof zeezout
- peper
- Parmezaanse kaas
- verse basilicum
- truffelmayonaise
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur zodat deze goed warm wordt. Besprenkel de boterhammen aan één zijde met olijfolie en strooi hier grof zeezout over. Grill de boterhammen een paar minuten aan beide zijden, begin met de kant met olijfolie. Haal de boterhammen uit de pan en rooster er direct achteraan de pijnboompitjes in tot ze beginnen te verkleuren, laat afkoelen op een schoteltje.
Smeer de boterhammen aan de zijde met olijfolie dun in met truffelmayonaise en verdeel er de carpaccio over. Rasp er wat Parmezaanse kaas boven en strooi de geroosterde pijnboompitjes erover. Kruid met wat versgemalen peper en verdeel er wat blaadjes basilicum over.
Strooi nog wat grof zeezout over de boterhammen en sprenkel er wat goede extra vierge olijfolie over. Snijd de gegrilde boterhammen met carpaccio en truffelmayonaise schuin doormidden en serveer direct.