Witte bonen á la pangang van Joke Boon
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 350 gr. kippendijfilets
- pot witte bonen in tomatensaus, 720 gr.
- 2 sjalotjes
- 1 rode paprika
- klein blikje ananasringen op siroop*
- 250 gr. taugé
- 1 tl. pimenton (gerookt paprikapoeder)
- 1 tl djintan (gemalen komijn)
- 2 tl. sambal oelek
- verse basilicum of koriander**
- peper en zout
- olijfolie
* In het recept worden ananasblokjes uit blik gebruikt, deze vind ik vaak te groot dus snijd ik zelf altijd ringen in stukjes.
** Zelf koos ik voor basilicum omdat ik de enige in huis ben die koriander lekker vindt. In het recept van Joke Boon wordt koriander gebruikt, allebei de smaken combineren prima met dit maaltje.
Bereidingswijze
Pel de sjalotjes en hak deze goed fijn. Snijd de kippendijfilets in blokjes van ongeveer twee cm en doe in een kom. Voeg de gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe. Zelf deed ik er nog een scheutje olie bij en schepte de stukjes kip even goed door elkaar.
Verhit een hapjespan op laag vuur tot deze goed warm is en verwarm hier een scheut olijfolie in. Bak de gesnipperde sjalotjes op laag vuur mooi bruin. Voeg nu de gekruide stukjes kippendij toe in de hapjespan en bak al roerbakkend bruin. Snijd intussen de rode paprika in kleine blokjes en voeg toe zodra de kip mooi bruin is gebakken. Bak de paprika kort mee terwijl je alles goed omschept.
Snijd nu de ananasringen in stukjes en voeg samen met de siroop toe aan de pan. Doe er meteen de djintan en de sambal oelek bij en schep goed door elkaar. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en schep alles nogmaals door elkaar. Zet een deksel op de hapjespan en laat een kwartiertje pruttelen op laag vuur.
Schep er aan het eind de taugé doorheen en verwarm nog een minuutje tot de taugé ook warm is. Serveer de witte bonen á la pangang op borden of in grote kommen en garneer met de fijngehakte basilicum of koriander.