Omelet met Chinese roerbakgroente, champignons en oestersaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 12 eieren (3 per omelet)
- 400 gr. Chinese wokgroente*
- 250 gr. champignons
- vijfkruidenpoeder
- 4 el. oestersaus
- peper en zout
- olijfolie
* Ik had voorgesneden Chinese wokgroente met taugé, rode paprika, witte kool, prei en sperziebonen. Je kan ook andere groenten gebruiken of deze zelf snijden.
Bereidingswijze
Als je geen voorgesneden groenten gebruikt snijd je alles eerst fijn. Doe de groenten bij elkaar in een mengkom en schep goed door elkaar. Borstel de champignons schoon en snijd in niet al te dunne plakjes, leg de champignons klaar voor zo. Klop in een tweede mengkom drie eieren luchtig los met een flinke snuf vijfkruidenpoeder en wat peper en zout.
Verwarm een flinke koekenpan op laag vuur tot deze goed heet is en verhit hier een scheutje olijfolie in. Zet het vuur wat hoger en bak hier een kwart van de champignons kort in aan, kruid met wat peper en voeg een kwart van de wokgroente toe. Doe er een eetlepel oestersaus bij en schep op hoog vuur een paar minuten door elkaar.
Voeg het eiermengsel toe en laat stollen tot de bovenkant net niet meer vloeibaar is. Kantel de pan af en toe een beetje en wip een randje van de omelet omhoog om het vloeibare deel bovenop naar de bodem te laten lopen. Schuif de omelet op een bord en klap dubbel. Herhaal dit voor de overige omeletten en dien ze direct op.