Wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 250 gr. kippendijfilet
- 250 gr. kastanjechampignons
- 200 gr. bimi (aspergebroccoli)
- 1 teen knoflook
- 1 rode paprika
- 200 gr. taugé
- 1/2 flesje teriyaki woksaus
- wokolie
- peper en zout
- gebakken uitjes
- kroepoek, optioneel
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 160 graden en pak het stapeltje wraps in met aluminiumfolie. Zet ook vast een wokpan op laag vuur zodat deze door en door heet kan worden. Verwarm de wraps ongeveer 15 minuten in de oven zodat ze lekker warm worden, bewaar ingepakt voor zo.
Snijd de stukken kippendij in kleine blokjes en verhit een scheutje wokolie in de hete wok. Voeg de stukjes kippendij toe en kruid met wat peper en zout. Pel intussen de teen knoflook en hak goed fijn, voeg toe aan de wok en schep goed om. Roerbak de kip in een paar minuten goudbruin, blijf regelmatig omscheppen.
Verwijder intussen de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de rode paprika in stukjes en voeg samen met de bimi toe aan de wok. Sprenkel er nog wat wokolie overheen en schep goed om, roerbak ongeveer zes minuten op middelhoog vuur. Borstel intussen de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Voeg samen met de teriyakisaus toe aan de pan en roerbak nog een paar minuten.
Schep alles in een grote schaal maar houd de wok nog even op het vuur. Doe de taugé in de wok en roerbak nog een minuut op hoog vuur. Schep de taugé bij de andere groenten in de schaal en schep even goed om. Haal de wraps uit de oven en zet de wraps samen met de schaal op tafel.
Laat iedereen zijn eigen wraps beleggen en strooi hier nog wat gebakken uitjes overheen. Je wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé zijn klaar. Erg lekker met wat kroepoek, eet smakelijk.