Een supersnelle salade met veldsla, rucola en tomaatjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. veldsla
- 75 gr. rucola
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 50 gr. pijnboompitjes
- 50 gr. parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie (Extra Vierge)
- Italiaanse kruiden (optioneel)
Bereidingswijze
Doe de veldsla en de rucola samen in een grote saladebak. Halveer de cherrytomaatjes en doe deze in de saladebak. Rasp de Parmezaanse kaas en doe deze samen met de pijnboompitjes in de saladebak. Je kan de pijnboompitjes eventueel roosteren in een hete koekenpan zonder boter of olie. Eventjes aanbakken tot je ze begint te ruiken en direct weer af laten koelen.
Hussel alles goed door elkaar en doe er flink wat olijfolie overheen en kruid met peper en zout. Voor wat extra smaak kan je Italiaanse kruiden toevoegen zoals oregano, basilicum of een kruidenmix. Roer alles goed door elkaar en je salade is klaar. Veel makkelijker kan ik het niet maken toch?
Handig
Maak je vaak salades? Dan is een slakom met deksel de ideale oplossing, zelf gebruik ik deze altijd en door even goed te schudden meng je alle ingrediënten perfect door elkaar. De slakom die ik zelf gebruik is niet meer leverbaar maar deze saladeschaal van Pt. met deksel, koelelement én slabestek komt heel erg in de buurt.
Deze slakom van Pt. is o.a. te koop bij Bol.com, een aanrader voor iedereen die zoals ik regelmatig lekkere salades maakt.