
Quiche met prei, gebakken spekjes en brie
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 3 preien
- 200 gr. brie
- 100 gr. spekreepjes
- 1 ui
- 5 eieren
- 150 gr. yoghurt, vol of halfvol
- peper en zout
- olijfolie
- boter om in te vetten
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en vet een springvorm in met wat boter. Als je een speciale quichevorm hebt kan je deze natuurlijk ook gebruiken. Verwarm ook een hapjespan op laag vuur. Laat het deeg voor de hartige taart ontdooien op je aanrecht. Pel de ui en snijd deze in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de spekreepjes samen met de ui krokant.
Snijd intussen de preien in ringetjes en bak nog even mee met de spekreepjes en de ui, kruid naar smaak met peper en zout. Weeg 150 gr. yoghurt af in een mengkom en breek hier de vijf eieren boven. Klop met een garde tot een luchtig mengsel en zet even apart voor zo.
Maak de quiche
Leg een plak deeg op de bodem van je springvorm en rek een beetje uit naar de randen. Leg nu de overige plakken deeg over de randen en rek ook deze een beetje uit zodat ze het deeg op de bodem overlappen. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en aan de zijkanten en stort het mengsel met de spekjes, prei en ui in de vorm.
Verdeel gelijkmatig over de bodem en giet er vervolgens het eiermengsel overheen. Snijd de brie in plakken en verdeel over de bovenkant. Vouw nu de overhangende randen deeg naar binnen en zet de springvorm in de oven. Gebruik je een quichevorm dan kan je het deeg dat over de randen hangt losdrukken en weghalen. Laat het geheel zo'n 25 minuten bakken in de oven tot de quiche met prei, spekreepjes en brie gaar is.
Haal de quiche uit de vorm
Als de brie mooi is gesmolten haal je de quiche uit de oven en laat je deze even in de springvorm staan. Ga met een spatel langs de binnenkant van de rand rondom de quiche, zo kan je eventueel vastgebakken stukken losmaken. Open de springvorm en steek de quiche voorzichtig los van de bodem. Schuif de quiche op een bord en snijd in acht of twaalf stukken.
Recepten in je mail







Voedingswaarden per persoon
- Energie 591 kcal.
- Vetten 38 gr.
- Waarvan verzadigd 16 gr.
- Koolhydraten 32 gr.
- Waarvan suikers 6 gr.
- Vezels 3 gr.
- Eiwitten 26 gr.
- Zout 2.6 gr.
- Natrium 1040 mg.