Triple chocolate chip cookies met grof zeezout

Triple chocolate chip cookies met grof zeezout

Deze triple chocolate chip cookies met grof zeezout zijn echt heerlijk. Ik maakte ze afgelopen weekend omdat ik zin had in iets lekkers bij de koffie. Je hebt ze binnen een half uurtje al gemaakt, hierna hoef je ze alleen nog maar even af te laten koelen.

Met dit recept maakte ik er zelf 18, het zijn grote koeken dus je kan ze eventueel iets kleiner maken. Het deeg hoef je niet te koelen maar schep je zo op de bakplaat. Als ze een beetje zijn afgekoeld heb je een stapel topcookies. Lekker knapperig van buiten, nog heerlijk zacht van binnen.

Het recept heb ik grotendeels gebaseerd op een recept van Tastes Better from Scratch. Hier vind je nog veel meer lekkere recepten voor van die heerlijke Amerikaanse koekjes. Zelf bakken? Hieronder lees je hoe je deze chocolate chip cookies maakt.

Recept

Ingrediënten

18 grote koeken

  • 275 gr. bloem
  • 175 gr. roomboter
  • 200 gr. lichte basterdsuiker
  • 100 gr. fijne kristalsuiker
  • 1 ei + 1 eidooier
  • 1/2 tl. baking soda
  • 1/2 tl. zout
  • 2 tl. vanille extract
  • 100 gr. pure chocolade
  • 100 gr. melkchocolade
  • 100 gr. witte chocolade
  • grof zeezout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 165 graden. Snijd eerst de roomboter in blokjes en smelt op laag vuur. Als de boter is gesmolten haal je deze van het vuur af. Laat een beetje afkoelen maar zorg dat het vloeibaar is. Zodra de boter op het vuur staat meng je de bloem, een halve theelepel zout en de baking soda door elkaar.

Maak het deeg

Daarna meng je in een tweede mengkom de lichte basterdsuiker, de kristalsuiker en de afgekoelde boter door elkaar. Voeg hier vervolgens een ei, één extra dooier en de vanille aan toe en meng door elkaar. Wanneer het een mooi egaal mengsel is spatel je er beetje bij beetje het bloemmengsel door. Dit roer je vervolgens net zolang door elkaar tot je een stevig deeg hebt.

Bak de koeken

Hak nu de chocoladerepen met een koksmes in blokjes en roer met grof zeezout naar smaak door het deeg. Zet alvast twee bakplaten klaar met bakpapier. Maak vervolgens met een ijsschep bolletjes van het deeg en verdeel over de bakplaten. Hierna schuif je de bakplaten in de oven, bak de koeken zo'n 12 minuten in de voorverwarmde oven. Let op, de koeken blijven bleek van kleur.

Afkoelen en bewaren

Na 12 minuten haal je de bakplaten uit de oven en laat je de koeken afkoelen tot de bakplaten niet meer heet zijn. Leg de koeken daarna voorzichtig op een taartrooster om verder af te laten koeken. Je kan de chocolate chip cookies enkele dagen in een afgesloten trommel bewaren.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Triple chocolate chip cookies met grof zeezout'
Afbeelding bij 'Triple chocolate chip cookies met grof zeezout'
Afbeelding bij 'Triple chocolate chip cookies met grof zeezout'
Afbeelding bij 'Triple chocolate chip cookies met grof zeezout'
Afbeelding bij 'Triple chocolate chip cookies met grof zeezout'
Afbeelding bij 'Triple chocolate chip cookies met grof zeezout'
Afbeelding bij 'Triple chocolate chip cookies met grof zeezout'
Afbeelding bij 'Triple chocolate chip cookies met grof zeezout'

Voedingswaarden per koek

  • Energie 288 kcal.
  • Vetten 14 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 36 gr.
  • Waarvan suikers 25 gr.
  • Vezels 1 gr.
  • Eiwitten 3 gr.
  • Zout 0.16 gr.
  • Natrium 64 mg.