Copyright

Kookidee.nl is mijn persoonlijke website, je vindt hier lekkere recepten en andere food-gerelateerde dingen die mij bezig houden. Alle informatie op mijn site heb ik zelf geschreven en de gebruikte foto’s heb ik grotendeels zelf gemaakt. Het intellectueel eigendom daarvoor berust dan ook bij mij. Foto’s van anderen gebruik ik alleen als ik daar toestemming voor heb.

Recepten op mijn site

De recepten op mijn site heb ik allemaal zelf eens gemaakt, en lekker genoeg bevonden om met je te delen. Ik heb in al die jaren dat ik kook mappen vol krabbels, voluit geschreven recepten en printjes en kopietjes verzameld die echt overal vandaan komen. Als ik een recept van iemand anders gebruik zal ik dat bij het recept vermelden.

Toch kan het gebeuren dat een recept al eens gemaakt is of dat ik niet meer weet hoe ik er ooit aan ben gekomen. Ik laat mij inspireren door foodblogs, kookboeken, tijdschriften, familie, vrienden, restaurants en ga zo maar door. Ben je van mening dat een recept een bronvermelding moet hebben dan hoor ik dat graag van je.

Recepten gebruiken

Omdat ik zelf ook overal inspiratie vandaan haal vind ik het geen probleem als je de informatie uit mijn recepten op je eigen site zet. Ik zou het wel netjes vinden als je dan een verwijzing naar kookidee.nl opneemt en het is niet toegestaan recepten één-op-één over te nemen.

Foto’s zie ik liever niet terug op andere sites, dus ga lekker zelf aan de slag in de keuken en maak mooie foto’s van je eigen creaties. Dat is bovendien ook nog eens veel leuker.

Andere informatie gebruiken

Andere informatie op mijn site zoals kooktips, keukenspullen en mijn foodblog mag je ook gebruiken als je dat wilt. Als anderen daar mee geholpen zijn is dat alleen maar mooi. Het is echter niet de bedoeling dat je hele artikelen overneemt, informatie uit artikelen gebruiken is geen enkel probleem.

Ook daarbij zou ik het trouwens waarderen als je een verwijzing opneemt naar kookidee.nl. En ook hier geldt dat ik de foto’s liever niet op andere sites tegenkom.

Techniek, vormgeving en code

Ik heb kookidee.nl gemaakt in WordPress, een gratis CMS waar je echt alle kanten mee op kan. De vormgeving komt geheel uit eigen keuken en mag niet gebruikt worden voor andere sites. Ik heb hier veel tijd en energie ingestopt en vind het niet leuk als ik mijn creatieve werk ergens anders tegenkom.

Ook de code achter kookidee.nl, datgene wat op de achtergrond draait als jij een recept of artikel bekijkt, is zelfgeschreven of zodanig aangepast dat dit mijn eigendom is. Kijken hoe ik iets gedaan heb mag maar probeer het niet klakkeloos te kopiëren.

Laat wat van je horen

Als je informatie van kookidee.nl gebruikt zou ik het leuk vinden dat van je te horen. Zo weet ik wat anderen bezig houdt en het is natuurlijk leuk om te weten wat van mijn site gebruikt wordt. Je kan me gewoon een mailtje sturen op info@kookidee.nl en daarin vermelden waar ik je recept of artikel kan vinden.

Tot zover mijn copyright notice, ik heb geprobeerd het zo transparant mogelijk te houden. Ik wens je vooral heel veel plezier met mijn site en ik hoop dat je hier inspiratie op zal doen om zelf de lekkerste dingen uit je keuken te toveren.