Foodbites

Foodbites, mijn gedachtenspinsels over eten en koken. Te kort om er een heel recept of foodblog aan te wijden, zonde om er niets mee te doen. Foodbites dus.

Fruitige ijsblokjes #2

“Vries eens een wat druiven, aardbeien of frambozen in. Prima te gebruiken als ijsblokje zonder dat je drankje waterig wordt.”

Snel champignons snijden

“Een eiersnijder is ook prima geschikt om champignons in plakjes te snijden. Maar dat wist je vast al…”

Nooit meer druppen

“Wist je dat als je de onderkant van een soeplepel nog even in de soep doopt deze niet meer druppelt bij het opscheppen?”

Verrassende slagroom

“Klop eens een smaakje zoals vanillesuiker, citroenrasp of kaneel door de slagroom. Deze krijgt hierdoor een verrassend smaakje, erg lekker.”

Keep it cool

“Ik heb altijd een bak ijsblokjes paraat staan. Invriezen in je vormpje, daarna de ijsblokjes in een bakje in de vriezer doen, en dat een paar keer herhalen. Zo zit je nooit zonder.”

- Pagina 1 van 3 -

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor de gratis Kookidee nieuwsbrief en ontvang wekelijks een e-mail met de nieuwste recepten en meer kookinspiratie. Natuurlijk kan je je op ieder moment weer afmelden voor mijn gratis nieuwsbrief.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens