Het jaar van Kookidee.nl

Het jaar van Kookidee.nl

Ik begon halverwege 2015 met mijn website Kookidee.nl. Het afgelopen jaar is dus het eerste ‘volle jaar van Kookidee’ en een mooie reden om eens terug te kijken. In 2016 is Kookidee.nl namelijk uitgegroeid tot een grote receptensite die dagelijks steeds meer bezoekers krijgt.

In dit stukje vind je de foto’s van de populairste recepten van het afgelopen jaar, door hier op te klikken krijg je het recept te zien. Ook deel ik een aantal leuke weetjes over mijn website met je en kijk ik vast vooruit naar 2017. Hopelijk wordt ook dat weer een jaar vol lekkere recepten en kookinspiratie. Ik kijk er in ieder geval al naar uit!

Ruim 250 recepten

Op het moment dat ik dit stukje schrijf heb ik in 2016 al 254 recepten gekookt en met je gedeeld. Dat betekent dat ik bijna iedere dag iets nieuws heb uitgeprobeerd, van makkelijke soepjes tot lekkere ovenschotels. Recepten die ook bij mijn bezoekers in de smaak vielen want er werd volop gereageerd en gedeeld.

Dat laatste gebeurt vooral via Facebook, een van de social media kanalen waar ik actief op ben. Recepten worden massaal gedeeld en via persoonlijke berichten en e-mail krijg ik veel positieve feedback. Natuurlijk ook wel eens negatief en daar schreef ik laatst dit stukje over.

Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise
Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise

Kookinspiratie

Voor het verzinnen van al die recepten op mijn site ben ik iedere dag op zoek naar inspiratie. Dit kan een menukaart zijn van een restaurant, een kooktijdschrift of bijvoorbeeld een kookboek. Maar ook als ik bijvoorbeeld bij de groenteboer of supermarkt ben kijk ik aandachtig om me heen.

De meeste inspiratie haal ik uit mijn twee favoriete boeken. De een is De Groentebijbel waar per groente lekkere recepten en verrassende combinaties met andere groenten zijn te vinden. De tweede is Smaakvrienden Groenten waarin per groente allerlei passende ingrediënten zijn te vinden. Voor mij twee onmisbare boeken die ik bijna dagelijks opensla.

Zelf de lekkerste eierkoeken bakken doe je zo
Zelf de lekkerste eierkoeken bakken doe je zo

Kookidee.nl op Facebook

Ook sociale media is voor mij een bron van inspiratie. Ik volg verschillende foodbloggers, restaurants en koks op Facebook en Instagram. Dagelijks kom ik zo op lekkere ideeën die ik bewaar voor later, dat aantal is inmiddels zo gegroeid dat ik daar inmiddels aparte stukjes over schrijf.

Facebook is voor mij ook een leuke manier om interactie te hebben met mijn eigen bezoekers. De Facebook-pagina van Kookidee.nl is hard op weg naar de 40.000 volgers, een aantal waar ik vooraf nooit van had durven dromen. Die 40.000 ga ik dit jaar waarschijnlijk nog niet halen maar dat zal begin 2017 zeker het geval zijn. Een mooie start van een nieuw kookjaar wat mij betreft.

Witlof met ham en kaas in bladerdeeg en aardappeltjes uit de oven
Witlof met ham en kaas in bladerdeeg en aardappeltjes uit de oven

2016 in cijfers

Zoals ik al zei is 2016 een mooi jaar geweest voor mijn website. In het afgelopen jaar bezochten 1,3 miljoen mensen Kookidee.nl om te zoeken naar lekkere recepten en kookinspiratie. De drukste dag ooit was 23 november waarop ruim 34.000 mensen mijn site bezochten, vooral voor de carpacciowraps die via Facebook viral gingen.

Behalve de 254 recepten schreef ik afgelopen jaar ook ruim 100 artikelen op Kookidee.nl die met koken te maken hebben. Dit waren reviews van kookboeken, artikelen op mijn Foodblog en andere leuke stukjes over koken en lekker eten.

Veel van deze recepten en nieuwtjes deel ik ook via mijn gratis nieuwsbrief. Hiervan heb ik er het afgelopen jaar 46 verstuurd, inmiddels zijn er ruim 5000 mensen die mijn nieuwsbrief willen ontvangen. Als je deze ook wilt lezen kan je je hier trouwens gratis inschrijven.

De allerlekkerste tosti uit de pan
De allerlekkerste tosti uit de pan

Wat gebeurt er in het nieuwe jaar

Ook in 2017 ben ik van plan om dagelijks lekkere en makkelijke recepten met je te delen. Zoals je inmiddels van me gewend bent zijn dit vooral makkelijke recepten met verse ingrediënten die je thuis eenvoudig zelf kan maken. Vooral avondmaaltijden met nu en dan een uitstapje naar gebak, lekkere lunches en bijvoorbeeld salades.

Ook zal in het nieuwe jaar Kookidee.nl in een fris nieuw jasje worden gestoken. Hierbij wil ik nog meer de aandacht richten op de recepten en je beter wijzen op lekkere alternatieven. Op de achtergond ben ik hier al een tijdje druk mee bezig. Ook de nieuwsbrief krijgt trouwens een nieuwe opzet, ik hoop dit begin 2017 allemaal af te ronden.

Ik wens iedereen bij deze alvast hele fijne feestdagen en een smakelijk 2017 toe!

Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes uit de oven
Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes uit de oven