Zo kies je de meest verse groente (en fruit) in de supermarkt

Zo kies je de meest verse groente (en fruit) in de supermarkt

Groente en fruit kan je op veel plekken kopen… vers bij de boer, bij de groenteboer, op de markt of in de supermarkt. Hoewel ik het liefst groente en fruit uit mijn eigen omgeving koop ontkom ik er niet aan om het ook af en toe in de supermarkt te halen.

Daar is helemaal niets mis mee want ook in de supermarkt vind je natuurlijk prima producten. Ik probeer dan wel altijd de meest verse producten uit te kiezen, alleen staat op veel producten niet altijd een tenminste houdbaar tot of een te gebruiken tot datum.

Uiterste verkoopdatum

Gelukkig staat op veel verse producten ook een code waarmee de supermarkt weet tot wanneer iets verkocht mag worden. Deze code bestaat uit een letter met daarachter een cijfer, bijvoorbeeld B36.

Het cijfer staat voor het weeknummer en de B staat voor de dag in de week. Hierbij staat de A voor de maandag, de B voor de dinsdag en zo ga je door tot de G voor de zondag. In het voorbeeld B36 betekent dit dat een product verkocht mag worden tot dinsdag in week 36, oftewel vandaag (1 september).

Meest verse product

Als je dus bijvoorbeeld een zak uien of een zakje knoflook nodig hebt kan je op deze manier zien welk product het laatst is aangevuld en welke dus het meest vers is.

Zo kies je de meest verse groente (en fruit) in de supermarkt
Zo kies je de meest verse groente (en fruit) in de supermarkt

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens