Sergio Herman: Fucking Perfect

Sergio Herman: Fucking Perfect

Sergio Herman is een fascinerend iemand, zelden heb ik iemand zo bezig gezien in de keuken. Hij is een genie, workaholic en kunstenaar inéén… geen verrassing dus dat zijn restaurants stuk voor stuk succesvol zijn en bijna dagelijks vol zitten.

Restaurant Oud Sluis in Sluis (inmiddels gesloten en overgenomen door zijn broer), Pure C in Cadzand-Bad en The Jane in Antwerpen zijn de plekken waar Sergio zijn kunsten vertoont of vertoonde. En kunsten is in zijn geval de enige juiste benaming, alle borden die uit de keuken komen zijn kunstwerkjes waarbij aan ieder detail is gedacht. Zowel voor het oog als voor de mond.

Kookboeken

Door zijn kookboeken te lezen krijg je al een beetje een indruk van zijn filosofie op het gebied van koken en eten. Hij weet de dingen zo te verwoorden dat het je ook thuis lukt om de heerlijkste gerechten te maken. ‘Sergio kookt van A tot Z‘ heb ik letterlijk verslonden en ik heb aardig wat gerechten uit die boeken zelf gemaakt. En ja, op alle fronten waren die gerechten een succes.

Documentaire

Gisteravond zond de VPRO een documentaire uit over Sergio Herman. Sergio Herman: Fucking Perfect. Want alles in zijn restaurants en in zijn keuken moet perfect zijn. Ik heb ademloos zitten kijken en genieten van deze documentaire en heb na afloop een compleet ander beeld van Sergio Herman.

Als ook jij kan genieten van het verhaal achter een van de beste koks ter wereld, de bevlogenheid waarmee hij in de keuken staat en een kijkje wil nemen achter de schermen dan is Sergio Herman: Fucking Perfect een echte aanrader.

Zelf kijken?

Op de website van 2Doc is hij volledig te bekijken. Wil je deze documentaire in je verzameling hebben dan is Sergio Herman: Fucking Perfect op DVD te koop.