Inspiratie voor het kerstmenu, drie feestelijke gerechten
Kerst komt er weer aan, voor de één een feestelijke tijd maar voor de ander een periode met stress. Ben jij ook al aan het aftellen tot de eerste gasten aanbellen? Of maak jij je juist druk over wat je op tafel moet zetten? Gelukkig zijn er genoeg recepten waar je je ogen bij uitkijkt maar die toch eenvoudig zijn te maken. Als jij ook wel wat inspiratie voor het kerstmenu kan gebruiken moet je zeker even verder lezen. We hebben namelijk drie heerlijke en feestelijke tips voor je op een rijtje gezet!
Voorgerecht: een pasteitje Hollandse garnalenragout
Dit pasteitje met Hollandse garnalenragout is een klassiek kerstgerecht en altijd een succes. Het is niet alleen heel erg lekker maar het geeft je kerstdiner meteen een feestelijke uitstraling.
De ragout is lekker smaakvol en romig, en de combinatie met Hollandse garnalen zorgt ervoor dat dit een echte feestfavoriet is. En als je het op een stijlvolle manier presenteert ziet het er ook nog eens uit alsof je in een luxe restaurant zit. Omdat je de ragout vooraf voor kan bereiden hoef je deze op de dag zelf alleen nog even op te warmen. Lekker makkelijk toch? Hier kan je precies zien hoe je dit feestelijke recept bereidt.
Hoofdgerecht: een lekkere kalkoenroast met cranberryvulling
Dit prachtige en lekkere hoofdgerecht maakt je kerstmenu helemaal compleet. Omdat je dit niet dagelijks op tafel zet is deze kalkoenroast met cranberryvulling ideaal voor de feestdagen. Maar het mag natuurlijk ook op elke andere dag.
Je bent wel eventjes bezig met het klaarmaken hiervan, maar moeilijk is het zeker niet. Het kalkoenvlees is lekker sappig en combineert perfect met de frisse en fruitige smaak van de cranberryvulling. Kortom, een echte topper voor het kerstdiner. Als je een beetje geduld hebt zet je een kerstgerecht op tafel dat bij iedereen indruk zal maken.
Dessert: een feestelijke soesjeskrans
Een feestelijke avond sluit je natuurlijk af met een lekker dessert. En deze feestelijke soesjeskrans is daar ideaal voor. De luchtige soesjes zijn gevuld met een romige slagroom. En omdat ze in ruby- en witte chocolade zijn gedoopt krijg je een kleurrijke maar vooral smaakvolle krans. Je werkt het af met gemalen kokos en wat verse munt waardoor het er niet alleen goed uitziet maar ook zo smaakt!
Het grote voordeel van dit recept is dat je niet zo lang in de keuken hoeft te staan. Na het hoofdgerecht kan je dus lekker genieten met het gezelschap aan tafel. Deze feestelijke krans is een lust voor het oog en de perfecte afsluiting van een gezellig en feestelijk diner. Hier kan je het recept bekijken.
Een gezellige kerst zonder stress!
Je ziet het, voor een feestelijk kerstmenu is het niet nodig om dagen bezig te zijn. Als je de juiste gerechten uitkiest zet je zonder veel stress toch iets smaakvols op tafel. Je kan gewoon het menu aanhouden of er zelf nog een beetje mee variëren. Welke manier je ook kiest. Met deze drie feestelijke recepten geniet je van een heerlijk diner met vrienden en familie.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Jumbo.