Kruiden opbergen

Kruiden opbergen

Hoewel ik mijn keuken redelijk op orde heb blijft mijn voorraad kruiden een beetje een rommeltje. Handig je kruiden opbergen valt dan ook niet mee met al die verschillende soorten doosjes en potjes. Ik ging dan ook eens op zoek naar ideeën om handig je kruiden op te bergen.

Vooral op Pinterest kwam ik heel veel inspiratie tegen. Met alle ideeën die ik daar heb gevonden ga ik dus ook maar eens aan de slag. Welke oplossing het gaat worden weet ik nog niet maar die hoop ik binnenkort met je te kunnen delen. De leukste ideeën voor het opbergen van kruiden heb ik hieronder voor je verzameld. En mocht je een kant en klare oplossing zoeken dan vind je misschien wel wat bij de kruidenrekjes en kruidenpotjes bij Bol.com.

Magnetisch

Deze kruidenpotjes van de Ikea zijn magnetisch en kan je bijvoorbeeld aan een magneetbord hangen. Kies een beschrijfbaar zwart bord en je bent klaar.

Kruiden opbergen: magneetbord
© Atelier Kamer26

Krijtstickers

Ook een idee is om allemaal dezelfde potjes te kopen en hier de kruiden in over te gieten. Een krijtsticker met de naam erop en je hebt een overzichtelijk geheel.

Kruiden opbergen: krijtstickers
© Simple Thoughts

Kruiden inzet

Deze kruiden inzet van de Ikea kan je in je keukenlade leggen, zo zie je direct welke kruidenpotjes erin liggen. Ook hier is het weer handig dezelfde potjes te gebruiken.

Kruiden opbergen: kruiden inzet
© IKEA

Potjes ondersteboven

Dit is een wel heel makkelijk idee, draai de potjes om en schrijf met een krijtstift de naam op de onderkant. Door de glazen bodem is het handig zoeken naar de juiste kruiden!

Kruiden opbergen: potjes omdraaien
© Uit mijn keukentje

Krijtverf

In plaats van krijtstickers kan je ook de deksels van je kruidenpotjes beschilderen met krijtverf. Zo zie je in één oogopslag welke kruiden je in je lade hebt liggen.

Kruiden opbergen: deksels met krijtverf
© Thing I like

Doorzichtig

Ook deze oplossing met doorzichtige deksels vind ik er erg mooi uitzien. Je moet wel op het oog kunnen herkennen welke kruiden erin zitten, je controleert het aan de zijkant.

Kruiden opbergen: doorzichtige deksels
© Chris loves Julia

Kruidenplankjes

Deze oplossing met kruidenplankjes is erg mooi als je niet al teveel kruiden hebt, voor mij helaas dus geen optie. Je kan dit o.a. doen met de MOSSLANDA plankjes van de IKEA.

Kruiden opbergen: fotoplankjes
© Saltbush Avenue

Meer inspiratie

Op Pinterest vind je nog veel meer ideeën voor het opbergen van kruiden. Mijn voorkeur blijft het opbergen in een lade, nu alleen nog de mooiste manier bedenken.