Wat ik tegenkwam #1

Wat ik tegenkwam #1

Ik ben dagelijks bezig met koken en lekker eten, op zoek naar inspiratie kom ik dan ook veel leuke dingen tegen. Die schrijf of sla ik op om later te gebruiken voor mijn website. Regelmatig kom je deze vondsten tegen op Kookidee.nl. Vaak blijven deze dingen echter liggen en gebeurt er niets mee.

Zonde natuurlijk, en daarom hier de nieuwe rubriek op Kookidee.nl ‘wat ik tegenkwam’. Hierin deel ik in het kort leuke recepten, artikelen en meer met je waar ik anders niets mee zou doen. Vandaag de eerste aflevering met vijf recepten die ik graag eens ga maken maar nog niet aan toe ben gekomen.

De beste pasta ovenschotels van BBC Good Food

BBC Good Food is een Engels kooktijdschrift dat maandelijks vol lekkere recepten staat. Ook op de website van BBC Good Food vind je veel lekkere ideeën om in de keuken te maken. Zo kwam ik deze best ever pasta bake recipes tegen waar ik graag zelf eens mee aan de slag ga.

De beste pasta ovenschotels van BBC Good Food
© BBC Good Food

Makkelijke puddingbroodjes van OhMyFoodness

Puddingbroodjes, dat kan je gerust een van mijn guilty pleasures noemen. Toen ik als kind op vakantie ging kocht ik van mijn vakantiegeld iedere dag een puddingbroodje bij de bakker in Egmond aan Zee. Deze makkelijke puddingbroodjes van OMF staan dus al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik ben er alleen nog steeds niet aan toegekomen, toch echt snel eens doen!

Makkelijke puddingbroodjes van OhMyFoodness
© OhMyFoodness

8 x tosti van ELLE eten

Tosti’s worden bij ons thuis regelmatig gemaakt. Mijn recept voor de lekkerste kaastosti ken je misschien al, maar deze acht tosti’s van ELLE eten zijn natuurlijk ook niet verkeerd. Vooral de Aziatische en de BBQ-tosti klinken erg lekker.

8 x tosti van ELLE eten
© ELLE eten

Iced caramel macchiato van My Happy Kitchen

Ik ben dol op koffie, de dag is voor mij niet begonnen voor ik mijn eerste portie koffiebonen heb gemalen. Toen ik deze iced caramel macchiato van My Happy Kitchen zag liep het water me dan ook in de mond. Omdat ik alleen nog steeds geen karamelsiroop in huis heb staat deze koffie al tijden op mijn to do lijstje.

Iced caramel macchiato van My Happy Kitchen
© My Happy Kitchen

Sneeuwster van Doortjes keuken

Ook deze sneeuwster van Doortjes keuken staat al tijden in de planning. Ik ben dol op advocaat en vroeger kon ik een stuk sneeuwster dan ook nooit laten staan. Tegenwoordig kom ik hem bijna nooit meer tegen tijdens verjaardagen en zo’n hele taart kopen is net iets teveel. Maar als je hem zelf bakt wordt dat natuurlijk een ander verhaal.

Sneeuwster van Doortjes keuken
© Doortjes keuken

Binnenkort deel ik meer leuks met je dat in mijn kookschrift of inbox is blijven staan. Dit kunnen recepten zijn zoals hierboven maar ook leuke keukenspullen, artikelen of andere nieuwtjes over koken en lekker eten.