Wat ik tegenkwam #2

Wat ik tegenkwam #2

Op mijn dagelijkse zoektocht naar inspiratie kom ik veel leuke en lekkere dingen tegen. Veel hiervan probeer ik met je te delen op Kookidee.nl maar regelmatig blijft er iets liggen. In ‘wat ik tegenkwam’ deel ik deze alsnog met je.

Deze keer de tweede editie met weer vijf lekkere recepten om te bakken, te koken of te drinken. Stuk voor stuk dingen waar ik nog niet aan toe ben gekomen maar waar je misschien wel iets aan hebt.

Sinterklaas perentaart van Cuty pies

De Sinterklaastijd staat natuurlijk bekend om de gevulde speculaas, chocoladeletters en pepernoten. Deze Sinterklaas perentaart van Cuty pies lijkt me een heerlijke toevoeging aan dat lijstje. Het recept is alweer een jaar oud, misschien wordt het dan nu toch echt eens tijd deze te gaan maken.

Sinterklaas perentaart van Cuty pies
© Cuty pies

Salted caramel brownies van BBC Good Food

Zout, chocolade en caramel. Combineer deze drie ingrediënten en het water loopt me al in de mond. In deze heerlijke salted caramel brownies van BBC Good Food gebruik je ze alledrie. Ik ben al dol op een goede brownie maar deze next level brownies lijken me helemaal te gek. Snel maar eens bakken dus, jij ook?

Salted caramel brownies van BBC Good Food
© BBC Good Food

Zeeuwse bolussen van Rutger Bakt

Zodra ik in Zeeland ben vlieg ik naar de bakker om Zeeuwse bolussen te maken. Ik ben dol op die zoete kleffe bolussen waarbij je helemaal onder de gesmolten suiker komt te zitten. Ze staan al veels te lang op mijn to do lijstje, misschien dat ik deze Zeeuwse bolussen van Rutger Bakt maar eens moet proberen.

Zeeuwse bolussen van Rutger Bakt
© Rutger Bakt

Pindakoeken van Lekker eten met Linda

Ik vind het bakken van koekjes en gebak ontzettend leuk maar ben er geen kei in. Daarom ben ik altijd blij met makkelijke recepten zoals deze pindakoeken van Lekker eten met Linda. Ze staan al een tijdje op mijn lange lijst om eens te maken maar het is er nog niet van gekomen. Ik ben benieuwd of jij me voor bent.

Pindakoeken van Lekker eten met Linda
© Lekker eten met Linda

Verse salie-gemberthee van Beaufood

Alhoewel ik meer een koffieliefhebber ben vond ik deze verse salie-gemberthee van Beaufood wel heel lekker klinken. Lekker gezoet met honing en ook nog eens gezond. Een ideale thee voor de herfst- en winterdagen die er aan gaan komen. Dus ben je op zoek naar een lekkere thee én wat weerstand dan is dit misschien wel iets voor jou.

Verse salie-gemberthee van Beaufood
© Beaufood