Wat ik tegenkwam #3

Wat ik tegenkwam #3

Ook in 2017 ga ik natuurlijk door met ‘Wat ik tegenkwam’. Hierin deel ik allerlei kookinspiratie met je die ik tegen ben gekomen op internet. Stuk voor stuk lekkere recepten die ik graag eens wil proberen maar waar ik nog geen tijd voor heb gehad.

In deze derde editie vind je vooral veel zoete recepten. Van heerlijke salted caramal biscuit bars van BBC Good Food tot een verukkelijk uitziende plaattaart van MindYourFeed. Al deze recepten staan nog steeds op mijn todo lijst maar misschien heb je ze al eerder gemaakt dan ik.

Salted caramel biscuit bars van BBC Good Food

Deze salted caramel biscuit bars van BBC Good Food zijn letterlijk en figuurlijk een hele mond vol. Zodra ik salted caramel hoor ben ik al enthousiast want ik vind dat een heerlijke smaak. Je maakt ze o.a. met havermout, dadels en pindakaas en zien ze er niet heerlijk uit?

Salted caramel biscuit bars van BBC Good Food
© BBC Good Food

Rijsels gebakken aardappels van FavorFlav

Deze Rijsels gebakken aardappels van FavorFlav zien er wel heel erg lekker uit. Met dit recept van chef-kok Iwan Driessen van het Amsterdamse restaurant Rijsel ben je iets langer bezig maar volgens mij is dat het meer dan waard.

Rijsels gebakken aardappels van FavorFlav
© FavorFlav

Kleine blauwe bessen cheesecakes van Gastronomix

Ook deze kleine blauwe bessen cheesecakes van Gastronomix zien eruit om je vingers bij af te likken. Ze zijn niet moeilijk te maken en heerlijk als feestelijk dessert of als taartje bij de koffie of thee. Deze komen hopelijk ook snel bij ons op tafel te staan.

Kleine blauwe bessen cheesecakes van Gastronomix
© Gastronomix

Cinnamon roll wreath van BuzzFeed

Wil je nog meer zoetigheid? Maak dan deze cinnamon roll wreath van BuzzFeed eens. Ik ben dol op kaneelbroodjes en deze makkelijke versie die je maakt van pizzadeeg lijkt me heerlijk. Ook deze kaneelkrans is makkelijk te maken en ziet er erg lekker uit.

Cinnamon roll wreath van BuzzFeed
© Tasty on BuzzFeed

Plaattaart met ei en ham van MindYourFeed

Tot slot heb ik nog een heerlijke hartige plaattaart met ei en ham van MindYourFeed voor je. Een erg lekker en makkelijk maaltje dat je in de oven bereidt. Ideaal als lunchgerecht maar ook prima als avondeten met bijvoorbeeld een lekkere salade.

Plaattaart met ei en ham van MindYourFeed
© MindYourFeed

Eerdere edities van ‘Wat ik tegenkwam’ vind je hier. Binnenkort hoop ik je weer te verrassen met allerlei lekkers dat ik online en offline tegen ben gekomen.