Wat ik tegenkwam #4

Wat ik tegenkwam #4

Ook de afgelopen weken kwam ik weer allerlei lekkere recepten tegen op het internet. Waar ik deze recepten in het verleden bewaarde om ze later eens te proberen deel ik ze nu met je in wat ik tegenkwam. Misschien kom je ze in aangepaste vorm nog wel eens tegen op Kookidee.nl.

Vooral de Zeeuwse bolussen staan al heel lang op mijn to-do lijstje. Ik heb thuis een authentiek Zeeuws recept liggen maar ben er nog niet aan toe gekomen. De bolussen van Rutger zien er in ieder geval heerlijk uit. Maar ook de andere recepten hieronder zijn het proberen meer dan waard.

Zeeuwse bolussen van Rutger Bakt

Ik ben dol op Zeeland en we komen er dan ook meerdere keren per jaar. Een van de eerste dingen die ik altijd doe is naar de bakker fietsen voor een paar verse Zeeuwse bolussen. Ooit komen ze op Kookidee te staan maar hier heb je alvast de Zeeuwse bolussen van Rutger Bakt.

Zeeuwse bolussen van Rutger Bakt
© Rutger Bakt

Kwark kersencake van EEFSFOOD

Ook deze kwark kersencake van EEFSFOOD ziet er heerlijk uit. Ik haal zelf wel eens kwarkcake bij de bakker maar deze lekkere variant van Eef ga ik ook zeker eens proberen. Het wordt sowieso wel weer eens tijd om een lekkere cake te bakken bedenk ik me net.

Kwark kersencake van EEFSFOOD
© EEFSFOOD

Gegratineerde hespenrolletjes met witloof van Libelle Lekker

Deze gegratineerde hespenrolletjes met witloof van Libelle Lekker zien er ook fabtastisch uit trouwens. Je maakt deze witlofrolletjes met een bloemkoolkaassaus die je nog even gratineert. Erg lekker en ook nog eens makkelijk te maken.

Gegratineerde hespenrolletjes met witloof van Libelle Lekker
© Libelle Lekker

Gestoomde groenten met zalm in teriyaki saus van Beaufood

Als je op zoek bent naar een lekkere snelle maaltijd moet je deze gestoomde groenten met zalm in teriyaki saus van Beaufood eens proberen. De teriyakisaus maak je gewoon zelf met slechts een paar ingrediënten. Een gezond en heel erg lekker maaltje.

Gestoomde groenten met zalm in teriyaki saus van Beaufood
© Beaufood

Croque in the hole van FavorFlav

Ook deze croque in the hole van FavorFlav ga ik heel snel eens maken. Een supersimpel te maken tosti met een leuk extraatje, een gat met een gebakken ei. Volgens mij een heerlijke combinatie die garant staat voor een goede lunch.

Croque in the hole van FavorFlav
© FavorFlav

Eerdere edities van ‘Wat ik tegenkwam’ vind je hier. Binnenkort hoop ik je weer te verrassen met allerlei lekkers dat ik online en offline tegen ben gekomen.