Wat ik tegenkwam #8

Wat ik tegenkwam #8

Het is alweer een poosje geleden dat ik mijn ‘culinaire internetvondsten’ met je deelde. De hoogste tijd dus voor een nieuwe editie van ‘Wat ik tegenkwam’ met een aantal lekkere en makkelijke recepten van andere sites. Hopelijk inspireert dit je en kan je lekker aan de slag in de keuken.

In deze editie vind je een makkelijk recept om vla te maken, een simpele teriyakisaus, een erg lekkere andijviestamppot, pulled pork uit de oven en een verrassende quiche met pompoen en spinazie. Stuk voor stuk lekkere recepten om uit te proberen, zelf heb ik er helaas nog geen tijd voor gehad. Misschien is het iets voor jou?

Zelf vla maken van Rutger Bakt

Ik heb zelf al eens eerder geprobeerd om zelf vanillevla te maken. Helaas was dat een niet al te geslaagde poging dus die gaat nog eens in de herkansing. Misschien wel met deze lekkere recepten voor vanillevla, chocoladevla en karamelvla van Rutger Bakt?

Zelf vla maken van Rutger Bakt
© Rutger Bakt

Teriyakisaus van Easy Daily Food

Ik gebruik regelmatig teriyakisaus als ik een lekker wokgerecht aan het maken ben. Vaak gebruik ik dan kant-en-klare teriyakisaus maar deze teriyakisaus van Easy Daily Food klinkt wel heel erg makkelijk. De volgende keer maar eens proberen dus.

Teriyakisaus van Easy Daily Food
© Easy Daily Food

Andijviestamppot met gerookte kip van Leuke Recepten

Een andijviestamppot vind je natuurlijk al op Kookidee, maar deze lekkere andijviestamppot met gerookte kip van Leuke Recepten lijkt me ook echt heerlijk. Een leuke variant om binnenkort maar eens uit te proberen, ik ben erg benieuwd hoe deze smaakt.

Andijviestamppot met gerookte kip van Leuke Recepten
© Leuke Recepten

Pulled pork uit de oven van Francesca Kookt

De lekkerste pulled pork komt natuurlijk van de barbecue maar ook in een oven kan je het prima bereiden. Met dit recept voor pulled pork uit de oven van Francesca Kookt kan je zo ook zonder barbecue een heerlijk maaltje op tafel zetten. Een ideaal recept voor het weekend.

Pulled pork uit de oven van Francesca Kookt
© Francesca Kookt

Quiche met pompoen, spinazie en oude kaas van Mind Your Feed

Voor een lekkere quiche kan je altijd bij me terecht, je vindt dan ook heel wat quicherecepten op mijn site. Deze quiche met pompoen, spinazie en oude kaas van Mind Your Feed heb ik nog nooit geprobeerd maar klinkt echt superlekker. Snel maar eens maken dus.

Quiche met pompoen, spinazie en oude kaas van Mind Your Feed
© Mind Your Feed

Eerdere edities van ‘Wat ik tegenkwam’ vind je hier. Hopelijk kan ik je binnenkort weer verrassen met lekkere recepten die ik ergens tegen ben gekomen. Tot die tijd vind je natuurlijk ook genoeg inspiratie tussen mijn eigen recepten.