Sous Vide koken met de Anova Precision Cooker

Sous Vide koken met de Anova Precision Cooker

Sous Vide is een techniek waarbij je gerechten gaart in warm water. De ingrediënten zoals vis, vlees of groenten verpak je vacuum in een speciale zak waarna de watertemperatuur de rest doet. Bij Sous Vide bereid je gerechten een langere tijd op een lage temperatuur waardoor ze heel gelijkmatig worden gegaard.

Ik vond dit al een tijdje een hele interessante techniek maar de beschikbare Sous Vide apparaten waren te groot of te duur. En nog een apparaat op het aanrecht leek mij helaas geen goed idee. Einde Sous Vide voor mij dacht ik.

Anova Precision Cooker

Toen ik van de week samen met een andere kookliefhebber aan het lunchen was hadden we het weer over Sous Vide. En mij werd verteld dat er een Sous Vide apparaat was ter grootte van een staafmixer, en mijn interesse was natuurlijk meteen gewekt.

Het ging om de Anova Precision Cooker. Een product dat uit Amerika komt en dat via Kickstarter in productie kon gaan. Kickstarter is een website waar bedrijven geld kunnen ophalen bij particulieren om een product daarna in ontwikkeling te nemen.

Sous Vide koken met de Anova Precision Cooker

Klein en handig

De Anova Precision Cooker is dus een handzaam Sous Vide apparaat dat je in een bak of pan water hangt. Een soort waterkoker dus maar dan met veel meer mogelijkheden. En vooral een stuk handzamer dan de groter Sous Vide apparaten waar het waterreservoir in het apparaat zelf zit.

Op de Anova Precision Cooker stel je de temperatuur en bereidingstijd in, je verpakt je ingrediënten in een lucht- en waterdichte zak en hangt dit samen met het apparaat in het water. Daarna hoef je alleen maar te wachten tot het gerecht bereid is. Het appraat is zelfs te bedienen met je smartphone, gemak dient de mens nietwaar.

Sous Vide koken met de Anova Precision Cooker

Heerlijke resultaten

Door het langzaam garen in water wordt het gerecht gelijkmatig gegaard. Van binnen tot buiten heeft het dus dezelfde garing en krijg je de meest malse stukken vlees en vis. De buitenkant bak je daarna nog heel kort in een pan op hoog vuur en het genieten kan beginnen.

Mijn tafelgenoot had deze Anova Precision Cooker al lange tijd en behaalde er de lekkerste resultaten mee. Mooie malse biefstukken, heerlijke kipsaté en nog veel meer lekkers kwam voorbij. Ik was dus meteen verkocht en wilde er direct eentje kopen.

Sous Vide koken met de Anova Precision Cooker

Anova Precision Cooker kopen

De Anova Precision Cooker is op dit moment alleen te koop via de makers zelf en via Amazon. Helaas is het Europese model met EU-stekker op dit moment niet leverbaar maar als het goed is zijn ze binnenkort weer beschikbaar.

Zodra ik de Anova Precision Cooker tot mijn beschikking heb zal je dit vast en zeker snel tegen komen op Kookidee.nl. Mocht je er zelf een willen hebben dan kan je terecht bij Anova Culinary, hier vind je ook recepten die je er mee kan maken.

Sous Vide koken met de Anova Precision Cooker