Vijf lekkere quiches

Vijf lekkere quiches

Ik maak regelmatig een lekkere quiche, op Kookidee.nl vind je inmiddels dan ook al ruim 20 verschillende quiches. Ze zijn makkelijk te maken en je kan er echt eindeloos mee variëren. Om je een beetje op weg te helpen zette ik vijf lekkere quiches voor je op een rijtje.

Wat ze allemaal gemeen hebben is dat de basis bestaat uit deeg, eieren en kaas. Met de vulling kan je echt alle kanten op, van gegrilde groenten tot paddenstoelen en van spekjes tot ham. Hieronder vind je een selectie uit de verschillende quiches die ik in het verleden heb gemaakt. Hopelijk inspireren deze lekkere quiches je om de oven vast aan te zetten en zelf lekker aan de slag te gaan met deze heerlijke en makkelijke quicherecepten.

Paddenstoelenquiche met bosuitjes en peterselie

Paddenstoelenquiche met bosuitjes en peterselie

Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Quiche met gegrilde groente

Quiche met gegrilde groente

Quiche met prei, paprika, salami en kaas

Quiche met prei, paprika, salami en kaas

Quiche met groente, gedroogde ham en mozzarella

Quiche met groente, gedroogde ham en mozzarella

Handig om te weten

Als je deze lekkere quiches wil maken is het handig om een speciale quichevorm of een springvorm te gebruiken. De springvorm gebruik ik als de quiche erg gevuld is, de quichevorm als deze wat lager wordt. De springvorm die ik gebruik heeft een doorsnede van ongeveer 23 cm, net als de quichevorm.

Bij Bol.com vind je zowel quichevormen als springvormen in allerlei soorten en maten. De vijf lekkere quiches uit dit artikel zijn trouwens allemaal gemaakt in een quichevorm met losse bodem zoals hieronder staat afgebeeld:

Quichevorm met losse bodem

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens