Kijktip: Dagelijkse Kost met Jeroen Meus

Kijktip: Dagelijkse Kost met Jeroen Meus

Het kookprogramma Koken met Van Boven is een groot succes op de Nederlandse televisie. In dit leuke programma van Yvette van Boven, o.a. bekend van haar vele kookboeken, ontdek je verrassende recepten met ingrediënten die vaak in je directe omgeving te vinden zijn.

Onze zuiderburen hebben ook een geweldig leuk kookprogramma, Dagelijkse Kost met kok Jeroen Meus. Dagelijkse Kost is een erg succesvol programma op de Vlaamse televisie en vanaf maandag 31 augustus begint alweer het vijfde seizoen, Dagelijkse Kost is vanaf dan iedere werkdag om 18:15 uur dagelijks te zien op het televisiekanaal één van de VRT.

Jeroen Meus

Jeroen Meus is een populaire kok die inmiddels ook al een groot aantal kookboeken heeft geschreven. Dit seizoen wordt het programma gemaakt in de gezellige stad Leuven, waar in een historisch huis de nieuwe keuken van Jeroen Meus te vinden is. Vanuit deze keuken presenteert hij dagelijks gerechten om van te watertanden.

De recepten van Jeroen Meus zijn thuis makkelijk te bereiden en worden op een gezonde manier gemaakt. Met Dagelijkse Kost wil Jeroen Meus laten zien dat koken voor ieder budget mogelijk is en dat iedereen thuis lekkere gerechten kan bereiden.

Informatief

Jeroen Meus kan niet alleen goed koken, hij weet ook veel te vertellen over de gerechten die hij bereidt. Je komt meer te weten over de ingrediënten, de oorsprong van een gerecht en je krijgt tal van handige tips om het koken nog makkelijker te maken.

De ingrediënten komen zoveel mogelijk uit de directe omgeving en zijn dan ook makkelijk te krijgen. Er worden zoveel mogelijk eerlijke en duurzame ingrediënten gebruikt in zijn gerechten. Ook ontvangt Jeroen Meus regelmatig leuke gasten in zijn keuken zoals kwekers en telers van seizoensproducten.

Kijken dus

Dagelijkse Kost is een aanrader voor iedereen die van lekker koken en eten houdt en het leuk vindt om nieuwe dingen uit te proberen. De manier van presenteren, de uitleg van de recepten en de gerechten die voorbij komen zijn voor iedere kookliefhebber leuk om te zien. Kijken dus als ook jij nieuwe dingen wil ontdekken en leren.

Omdat Jeroen Meus in ons land wat minder bekend is vind je hieronder een interview. Het is een interview dat een tijdje geleden is gemaakt naar aanleiding van het verschijnen van het eerste kookboek in de serie Dagelijkse Kost.

Handige links