Kijktip: Koken met Van Boven, een nieuw seizoen

Kijktip: Koken met Van Boven, een nieuw seizoen

Yvette Van Boven, ik denk dat iedereen haar en hondje Marie inmiddels wel kent. Zo niet dan wordt dat de hoogste tijd! Yvette Van Boven heeft verschillende succesvolle kookboeken geschreven en is tegenwoordig ook op televisie te zien. En ook in 2016 komt er gelukkig weer een nieuw seizoen van Koken met Van Boven.

In dit heerlijke programma laat Yvette je samen met Marie kennis maken met mooie verse producten. Met die verse producten bereidt ze heerlijke gerechten die je thuis makkelijk zelf kan maken. In het televisieprogramma raak je vanzelf besmet met het grote enthousiasme waarmee Yvette in de keuken staat.

Begin nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen begint op 22 februari, om 20.25 op NPO2. Van het vorige seizoen heb ik echt volop genoten en ik kan dan ook niet wachten tot de nieuwe serie begint. Yvette neemt je mee naar de plekken waar de gebruikte ingrediënten vandaan komen.

Vorig seizoen werden o.a. moestuinen, aspergekwekers en jagers bezocht en stond steeds één bepaald ingrediënt centraal. Hiermee werden dan verschillende gerechten bereid waarbij het water je vanzelf in de mond loopt.

Kookboeken

Hetzelfde enthousiasme van het televisieprogramma vind je terug in de kookboeken van Yvette Van Boven. Ze heeft er inmiddels verschillende geschreven waarvan Home Made werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar 2010. Daarnaast verschenen er speciale zomer- en winteredities van dit boek.

Ook het bakboek Home Baked is een geweldig boek waar je net wat andere bakrecepten in aantreft dan in de meeste boeken. Verrassende combinaties, mooi vormgegeven en duidelijk uitgelegd… deze boeken ontbreken dan ook niet in mijn collectie.

Koken met Van Boven op YouTube

Behalve op televisie kan je Yvette Van Boven sinds kort ook op YouTube volgen. Op haar Koken met Van Boven kanaal vind je veel video’s met recepten uit haar programma. Leuk om te bekijken en inspiratie op te doen. Een trailer voor dit kanaal vind je hieronder.

Handige links

Wil je meer lezen, haar boeken bestellen of oude uitzendingen terugklijken? Dan vind je hier een aantal handige links.

Kijktip: Koken met Van Boven, een nieuw seizoen