Kijktip: Koken met Van Boven

Kijktip: Koken met Van Boven

Gisteravond heb ik de eerste aflevering van Koken met Van Boven gezien, een nieuw kookprogramma van de VPRO dat 10 dagen achter elkaar op NPO 2 te n zal zijn. In deze eerste aflevering stond het ingrediënt melk centraal en werden hier drie lekkere gerechten mee gemaakt.

De recepten voor deze gerechten worden erg duidelijk uitgelegd en zijn dus prima thuis na te maken. In de eerste aflevering werd er bijvoorbeeld een ‘hete melktaart’, een wei-salade en een melklikeur gemaakt. Erg leuk om te zien maar vooral leuk om thuis zelf te maken.

Yvette Van Boven

Het programma wordt gepresenteerd door Yvette Van Boven, schrijfster van vier kookboeken waaronder de bestseller Home Made die al jaren tot de bestverkochte kookboeken van Nederland behoort. Kijk hier voor alle kookboeken van Yvette Van Boven.

Iedere uitzending trekt Yvette er op uit om de lekkerste duurzame en biologische ingrediënten bij de bron te halen. Zo bezoekt ze o.a. een een boer, een imker en een tuinder om daarna met de gehaalde ingrediënten de lekkerste gerechten te maken.

Ook zoekt Yvette ingrediënten in haar directe omgeving die voor gerechten zullen worden gebruikt. Bijvoorbeeld de wei-salade uit de eerste aflevering waarbij zelfgeplukte bloemen en kruiden worden gebruikt.

Recepten

Zoals ik al eerder zei worden alle recepten heel duidelijk uitgelegd. De gebruikte ingrediënten zijn makkelijk te vinden en zo niet dan worden er genoeg alternatieven besproken. Hierdoor kan je alles wat er in het programma wordt besproken makkelijk zelf maken.

Ook krijg je veel handige tips en tricks om nog meer plezier te beleven in de keuken. Kortom, een superleuk programma dat het kijken meer dan waard is.

Afleveringen

Vanavond staat chocolade uit Amsterdam-Noord centraal waar weer heerlijke gerechten mee worden gemaakt. Meer informatie over de nog te volgen afleveringen vind je hier.

Ook vind je daar alle links om gemiste afleveringen terug te kijken. Klik op een van de eerdere afleveringen om de betreffende aflevering van Koken met Van Boven te zien.