Koken met Van Boven, een nieuw seizoen

Koken met Van Boven, een nieuw seizoen

De meeste kookliefhebbers weten dit waarschijnlijk al, maar mocht je het toch gemist hebben dan heb ik goed nieuws voor je. Maandag 19 september vanaf 20.25 uur begint namelijk weer een nieuw seizoen van Koken met Van Boven. Zet deze datum dus vast in je agenda en zorg dat je het niet mist.

In dit heerlijke programma verrast Yvette Van Boven je iedere week weer met lekkere recepten. Veelal gemaakt met eerlijke en lokale producten die zij zelf met haar hondje Marie bij de producent haalt. Hieronder lees je meer over een van mijn favoriete programma’s.

Koken met Van Boven, een nieuw seizoen

Yvette Van Boven

Yvette Van Boven ken je inmiddels vast wel, en zo niet dan wordt dat de hoogste tijd. Deze alleskunner is foodstylist, columniste, schrijfster van kookboeken, grafisch vormgeefster én een heel goede kok. Al meerdere seizoenen was Yvette samen met hondje Marie op televisie te zien in het programma Koken met Van Boven.

Hierin maakt zij wekelijks lekkere gerechten waarbij meestal een bepaald ingrediënt centraal staat. Dit kan een soort vis, vlees of bijzondere groente zijn die ze persoonlijk haalt bij de boer, kweker of teler. Veelal eerlijke en lokale ingrediënten waar ze de lekkerste dingen mee op tafel zet.

Koken met Van Boven, een nieuw seizoen

Recepten van Koken met Van Boven

De recepten van Koken met Van Boven zijn vaak verrassende gerechten die je thuis heel makkelijk kan maken. Geen moeilijke bereidingen maar gerechten die bijna iedereen wel op tafel kan zetten. Van heerlijke drankjes en soepen tot lekkere ovenschotels en gebak. Yvette is letterlijk van alle markten thuis.

In iedere uitzending wordt een aantal gerechten behandeld en zie je meteen hoe je dit zelf kan maken. Natuurlijk zijn alle recepten van Koken met Van Boven ook op internet terug te vinden. Net als in haar kookboeken zijn de recepten makkelijk te volgen en voorzien van duidelijke instructies.

Koken met Van Boven, een nieuw seizoen

Kookboeken van Yvette Van Boven

Zoals gezegd is Yvette ook kookboekenschrijfster, van haar hand verscheen een groot aantal kookboeken die niet in je keuken mogen ontbreken. Home Made is inmiddels een klassieker maar ook de andere kookboeken van Yvette Van Boven zijn aan te raden.

Net als in het programma zijn alle recepten van Yvette Van Boven heel duidelijk beschreven. De ingrediënten zijn meestal makkelijk te krijgen en vaak worden alternatieven geboden. De kookboeken staan vol prachtige foto’s, handige tips én leuke illustraties. Natuurlijk getekend door Yvette zelf!

Koken met Van Boven, een nieuw seizoen

Wanneer op televisie?

Het nieuwe seizoen van Koken met Van Boven begint maandag 19 september om 20.25 uur op NPO 2. Koken met Van Boven wordt wekelijks uitgezonden en afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist.

Kan je niet wachten tot de eerstvolgende aflevering? Op het Koken met Van Boven YouTube kanaal vind je veel leuke recepten en filmpjes. Een trailer vind je hieronder.