Sarena wint Heel Holland Bakt 2015

Sarena wint Heel Holland Bakt 2015

Net zoals de vorige zondagavonden zat ik ook afgelopen zondag weer klaar voor de finale van Heel Holland Bakt. Na de vorige edities was het nu de beurt aan Martine, Farida en Sarena om te bepalen wie de beste thuisbakker van 2015 zou worden.

Ik heb ook deze editie weer genoten van het leuke programma waar je de lekkerste en minder geslaagde koekjes, gebakjes en taarten voorbij zag komen. Het seizoen 2015 is uiteindelijk gewonnen door Sarena, en wat mij betreft helemaal terecht.

Kookboek van Sarena?

Van de vorige winnaars van Heel Holland Bakt zijn er erg leuke kookboeken verschenen, en ik hoop dat ook Sarena een kookboek uit zal brengen met haar bakrecepten.

Tot het zover is kan je gelukkig de recepten van Sarena terug vinden op de website van Heel Holland Bakt. Zo kan je thuis proberen of je de gebakjes, koekjes en taarten net zo mooi uit de oven krijgt. En thuis staat er gelukkig geen jury op je vingers mee te kijken.

Eerdere winnaars

Zoals gezegd zijn ook van de eerdere winnaars van Heel Holland Bakt leuke bakboeken verschenen. Hieronder vind je ze als je deze nog niet mocht kennen.

Rutger van den Broek

Het eerste seizoen van Heel Holland Bakt werd gewonnen door Rutger. Van Rutger zijn inmiddels al drie bakboeken verschenen waarvan één uitgebreid naslagwerk (de Bakbijbel) en twee bakboeken.

In de boeken van Rutger vind je veel lekkere recepten en natuurlijk veel tips om nog beter te leren bakken. De Bakbijbel is een boek dat geen enkele thuisbakker mag missen. Met zijn boeken weet je zeker dat je je niet hoeft te vervelen in de keuken. Inspiratie genoeg!

Rutger van den Broek

Bakboeken van Rutger

Menno de Koning

Het tweede seizoen van Heel Holland Bakt werd gewonnen door Menno. Menno maakte vooral indruk met zijn prachtige taarten en heeft inmiddels één bakboek geschreven.

In zijn kookboek vind je erg goed beschreven recepten om zelf de lekkerste taarten te kunnen bakken. De recepten zijn erg duidelijk maar vereisen wel wat meer ervaring. Ook zijn niet alle ingrediënten even makkelijk te vinden en heb je er soms wat speciale apparatuur voor nodig die niet iedereen in huis zal hebben.

Menno de Koning

Bakboek van Menno

Mijn favoriet

Zelf vind ik vooral de boeken van Rutger erg leuk. Hierin vind je wat meer toegankelijke recepten waar je thuis heerlijk mee aan de slag kan. Ik heb inmiddels al heel wat recepten van Rutger gebakken.

Het bakboek van Menno is wat meer geschikt voor de gevorderde thuisbakker omdat er wat ingewikkeldere bakrecepten in zijn te vinden. Misschien iets voor in de toekomst.

Sarena wint Heel Holland Bakt 2015