Recepten met gehakt

Hier vind je alle recepten met gehakt die ik heb gemaakt. De meeste recepten zijn voor het avondeten maar er zijn er ook een paar voor de lunch. Meestal gebruik ik rundergehakt of half-om-half gehakt, dit zie je terug bij het recept.

Gehakt

Gehakt is vlees dat met een molen is gemalen. Omdat je het vlees door kleine gaatjes perst krijgt het de structuur zoals je die kent. In de meeste recepten met gehakt gebruik je rund-of varkensvlees. Of een mengsel hiervan, dan noem je het half-om-half gehakt. Maar je kan ook gehakt van andere soorten vlees maken zoals dat van kippen of schapen. Een goede slager kan zelf van allerlei soorten vlees gehakt draaien

Tegenwoordig is er ook vegetarisch gehakt te koop waar geen vlees meer aan te pas komt. Vaak is dit gemaakt van soja en heeft het de bekende structuur van gehakt. Bij mijn recepten met gehakt zie je altijd welk soort gehakt ik heb gebruikt. Meestal is dit rundergehakt of half-om-half gehakt. Dat laatste is een mengsel van rundvlees en varkensvlees en iets voordeliger.