Recepten met paksoi

Deze paksoi recepten heb je lekker snel op tafel staan. Ik gebruik paksoi vaak tijdens het roerbakken maar bijvoorbeeld ook in een stamppot. Je kan paksoi dus in allerlei recepten gebruiken, zowel verwarmd als rauw.

Paksoi

Paksoi is een groente die veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken. Maar ook in stamppotten en andere recepten komt paksoi goed tot zijn recht. Deze groente herken je aan de dikke stelen en het groene blad. Zowel de stelen als het blad zijn te gebruiken in je recepten, en dat maakt paksoi een lekker veelzijdige groente. De wat dikke stelen zorgen voor een fris en knapperig mondgevoel terwijl de groene bladen een beetje een koolsmaak hebben.

Paksoi snijden

Paksoi snijden is erg makkelijk en dus ideaal in je recepten. Ik snijd altijd de harde onderkant eraf, hierdoor houd je losse stelen met bladgroen over. Deze spoel je even onder de kraan waarna je de stelen met een koksmes in stukjes snijd. Het bladgroen kan je daarna oprollen en in reepjes snijden. Hierna kan je de paksoi roerbakken of rauw in je gerechten gebruiken.